Denne Ferrarien kan gå for 100 millioner

Det settes stadig nye rekorder på auksjoner med klassiske biler. Om kort tid kan en Ferrari bli solgt for nær 100 millioner kroner.

RM Auctions, et av verdens ledende auksjonshus på klassiske biler, setter i gang 2015 med et stort arrangement i Phoenix, Arizona 14. til 15. januar. Her skal de selge 127 og det er 16. gang de holder dette evenementet.

– Vårt Arizona-arrangement tilbyr de fineste bilene fra et bredt spekter. Fra spesiallagde sportsbiler, til plakatbiler fra 60-, 70- og 80-tallet, alt er representert, sier Ian Kelleher, direktør for RM Auctions Vestkyst-avdeling, i en pressemelding.

Se billedserie med de mest verdifulle bilene fra Arizona-auksjonen over.

Blant bilene er det 21 forskjellige Ferrari-modeller, blant annet den som antas å oppnå de høyeste summen. En 1964-modell 250 LM, som har en prisantydning på 70 til 92 millioner kroner. Det kan gjøre at den blir blant de ti dyreste solgt på auksjon noensinne. En slik bil har tidligere blitt solgt for nær 90 millioner kroner.

<p><b>NYKLASSIKER</b>: En Audi Sport Quattro fra 1984 er ventet å gå for rundt tre millioner kroner.</p>

NYKLASSIKER: En Audi Sport Quattro fra 1984 er ventet å gå for rundt tre millioner kroner.

Dyrest gjennom tidene er en Ferrari 250 GTO fra 1962 som gikk for 234 millioner kroner i august i år.

Se billedserie av de antatt ti dyreste bilene fra Arizona-auksjonen øverst i saken

En annen fra samme merke er også vente å nå en frisk sum, en Ferrari 365 GTS fra 1969, som er en av 20 som ble laget, den blir trolig solgt for 35 millioner kroner.

– Mens sjeldne Ferrarier fra 60-tallet, som 250 LM og 365 GTS fortsetter å gå for høye summer som en følge av stor etterspørsel, har vi også stor tro den fremvoksende samlermarkedet for biler med motorsportarv, som Audi Sport Quattro, sier Kelleher.

Denne Audien har et prisestimat som ligger mellom 2,6 og 3,5 millioner kroner.
Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå