Tre av ti vil ha hybridbil

Tre av ti vil satse på ladbar hybrid neste gang de skal kjøpe bil, viser en ny meningsmåling.

<p><b>LANG LANG REKKE:</b> 15 prosent av de spurte sier at de vil kjøpe elbil neste gang, men nesten dobbelt så mange sier at de vil satse på ladbar hybridbil.</p>

LANG LANG REKKE: 15 prosent av de spurte sier at de vil kjøpe elbil neste gang, men nesten dobbelt så mange sier at de vil satse på ladbar hybridbil.

29 prosent sier at de vil ha en ladbar hybrid neste gang de skal kjøpe bil, like mange sier at de vil kjøpe dieselbil, 18 prosent vil satse på bensinbil, mens 15 prosent akter å kjøpe elbil, viser målingen Sentio har utført for Nationen.

– Det er veldig gledelig at så mange har fått øynene opp for ladbare hybridbiler så raskt. Dette viser at folk gjerne tar miljøvalg hvis myndighetene legger til rette for det, sier kommunikasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal i NAF.

Ladbare hybridbiler, som i realiteten er elbiler med en bensinmotor som lader batteriene etter behov, får fra årsskiftet et betydelig avgiftskutt og blir over 20.000 kroner billigere.

– Avgiftskuttene har god effekt. Det er et sterkt virkemiddel med både en økonomisk og psykologisk effekt. En ting er at man betaler mindre, en annen ting er den positive omtalen. Det forsterker etterspørselen, tror Sagedal.

Hun håper at andelen som vil kjøpe dieselbil vil synker.

– Vi får håpe hybriden overtar mer av salget til dieselbilene etter hvert, sier Sagedal til Nationen. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå