Bitcoin-stup etter USA-avslag

Kryptovalutaen falt 18 prosent mot dollar etter avslag fra føderalt verdipapirtilsyn.


<p><b>OMSTRIDT:</b> Avslaget for bitcoin-handel med ETF-er begrunnes blant annet med kryptovalutaens manglende regulering.</p>

OMSTRIDT: Avslaget for bitcoin-handel med ETF-er begrunnes blant annet med kryptovalutaens manglende regulering.

Bitcoin falt pladask fredag etter at amerikanske Securities and Exchange Commision (SEC) sa nei til å godkjenne spekulasjon i verdisvingninger for den digitale kryptovalutaen via børsnoterte fond, såkalte ETFer.

Bitcoin-kursen har denne måneden nådd rekordnivåer nær 1.300 dollar på forventninger om at det føderale tilsynet, som har ansvar for handel med verdipapirer, ville gi sin godkjenning.

Tre års lobby

Investorene Cameron og Tyler Winklevoss – verdenskjente for søksmålet mot Facebook-sjef Mark Zuckerberg etter David Finchers The Social Network – sto bak én av ETF-ene som hadde søkt om godkjenning.

Brødrene hadde iherdig forsøkt å overbevise SEC om å tillate Bitcoin-spekulasjon i tre år, ifølge Reuters.

Bitcoin falt umiddelbart 18 prosent mot dollar da avslaget ble annonsert. I løpet av helgen har kryptovalutaen tatt igjen mye av det tapte, og lagt seg på rundt 1.100 dollar. 

 <p><b>VILLE SELGE BITCOIN-SPEKULASJON:</b> Brødrene Tyler (venstre) og Cameron Winklevoss sto bak én av ETF-ene som hadde søkt om godkjenning i USA.</p>

VILLE SELGE BITCOIN-SPEKULASJON: Brødrene Tyler (venstre) og Cameron Winklevoss sto bak én av ETF-ene som hadde søkt om godkjenning i USA.

Bekymret

I sin begrunnelse viser det amerikanske verdipapirtilsynet til den uregulerte bitcoin-handel som foregår utenfor myndighetenes kontroll.

En bransjekilde sier til Reuters at kommisjonen også var bekymret for hvorvidt ETF-ene ville blitt priset og handlet effektivt.

Bitcoin-interessegrupper reagerte på beslutningen.

– Hvordan skal vi klare å utvikle velregulerte markeder i USA og Europa hvis finansielle innovatører ikke får lov til å ta produkter til markedet som øker etterspørselen etter digitalvaluta som bitcoin? spør Jerry Brito, leder for gruppen Coin Center.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå