Kjempetap i Fast

Søkemotorselskapet Fast Search & Transfer taper stort og langt mer enn forventet i 3. kvartal.

Pengene renner ut av Fast Search & Transfer

OSE
FAST
.

Følgelig raser aksjen: Følg FAST-aksjen - dagens nest dårligste fra start tirsdag.

Underskuddet i 3. kvartal havnet på 100,4 millioner dollar etterskatt, mens driftsresultatet var negativt med 87,3 millioner dollar.

Det var enda dårligere enn analytikernes ganske dystre spådommer. De hadde på forhånd ventet et driftsunderskudd på 69 millioner dollar, og ett nettounderskudd etter skatt på 47 millioner dollar, ifølge Reuters.

- Som varslet

Fast-ledelsen mener imidlertid resultatet var i tråd med hva selskapet tidligere har indikert, hensyntatt avsetninger for utestående fordringer som er vanskelige å inndrive.

Varsler vekst

Fast mener utviklingen vil bedre seg i allerede i 4. kvartal og vasler at omsetningen vil øke fra 35,6 millioner dollar i 3. kvartal til mellom 43 og 47 millioner dollar i årets tre siste måneder.

- I 3. kvartal har vi tatt grep og redusert vår kostandsbase med rundt 12 millioner dollar per kvartal gjennom en kombinasjon av personell- og ikke-personellrelaterte tiltak. Vi har fokusert på kjerneproduktområder og fortsatt å forbedre våre systemer, i tillegg til at vi har styrket vår ledelsesteam, sier Fast-sjef John M. Lervik i en pressemelding.

- Nye kunder

Ifølge Fast har antall nye kunder som har valgt produktene fra Fast bært rekordhøye i 3. kvartal. I tillegg har eksisterende kunder økt bruken av Fast-tjenester.

SKATTELISTENE: Så mye tjente Fast-gründer John M. Lervik i 2006.

På forsiden nå