Nå er Apple verdens største på smarttelefoner igjen

Tallene for fjerde kvartal viser at Apple, med en hårsbredd, slår Samsung på salg av smarttelefoner på verdensbasis. Microsoft og Blackberry, derimot...


<p><b>HEFTIG JULESALG:</b> Mange hadde nok lagt en iPhone under juletreet i fjor, for i fjerde kvartal hoppet Apple foran Samsung i smarttelefonkampen.</p>

HEFTIG JULESALG: Mange hadde nok lagt en iPhone under juletreet i fjor, for i fjerde kvartal hoppet Apple foran Samsung i smarttelefonkampen.

256.300 smarttelefoner var alt som skilte Apple og Samsung i fjerde kvartal i fjor, skriver Berlingske Business.

Dermed overtar Apple tronen som verdens største produsent av smarttelefoner, en trone Samsung har sittet på toppen av de siste fem årene.

Totalt leverte Apple 77 millioner telefoner i jule-kvartalet, Samsung leverte 76,8 millioner.

Dersom man regner alle solgte mobiltelefoner, ikke bare smarttelefoner, er imidlertid  Samsung fortsatt størst.

Økt globalt salg

I perioden fra oktober til desember ble det solgt nærmere 432 millioner smarttelefoner i verden, hvilket er en økning på syv prosent fra samme periode i 2015, ifølge tall fra analysebyrået Gartner.

Apples totale markedsandel endte på 17,9 prosent mot, Samsungs på 17,8 prosent.

Bronsemedaljen går til kinesiske Huawei som stadig vokser og solgte 40,8 millioner telefoner i fjerde kvartal.

Kineserne har opparbeidet seg en markedsandel på 9,5 prosent for kvartalet.

Disse to er taperne

Taperen er Microsoft. Som Berlingske Business skriver: Man trenger lupe - nei, mikroskop - for å få øye på Windows-telefonene i statistikken.

En annen fallert stjerne er Blackberry. Den kanadiske telefonen som var «in» i Nord-Amerika foir få år siden, og som blant annet barack obama sverget til, har nå fallt til en markedsandel på magre 0,0482 prosent! Dette ifølge Business Insider.

 <p><b>BLACKBERRY:</b> Daværende president Barack Obama med sin Blackberry i 2014. Stadig færre, ja faktisk bortimot ingen, kjøper nå den kanadiske telefonen. </p>

BLACKBERRY: Daværende president Barack Obama med sin Blackberry i 2014. Stadig færre, ja faktisk bortimot ingen, kjøper nå den kanadiske telefonen. 

Bak Huawei følger to andre kinesiske produsenter, som konsentrerer seg om det kinesiske markedet, henholdsvis Oppo med en markedsandel på 6,2 prosent og BKK med en andel på 5,6 prosent.

Totalt utgjør verdens fem største smarttelefonprodusenter 57 prosent av alle solgte smarttelefoner i verden.

Samsung størst året under ett

Regner man hele året under ett er det fortsatt Samsung innehar den øverste plassen på seierspallen.

Totalt solgte den Sørkoreanske teknologigiganten 306 millioner smarttelefoner i fjor, noe som gir en markedsandel på 20,5 prosent.

Apple på sin side solgte «bare» 216 millioner telefoner, noe som gir en total andel på 14,4 prosent.

Totalt steg det globale smarttelefonsalget med syv prosent i perioden.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå