Statoil om funn i Barentshavet: – Ikke det resultatet vi hadde håpet på

Statoil melder mandag om et nytt gassfunn i Barentshavet. Selskapets letedirektør hadde imidlertid håpet på olje.


<p><b>IKKE FORNØYD:</b> Jez Averty, Statoils letedirektør på norsk sokkel, er skuffet over funnet i Blåmann-brønnen.</p>

IKKE FORNØYD: Jez Averty, Statoils letedirektør på norsk sokkel, er skuffet over funnet i Blåmann-brønnen.

Statoil og partnerne ENI og Petoro har gjort et lite gassfunn i Barentshavet, nærmere bestemt i Blåmann-brønnen. Blåmann ligger mellom Snøhvit- og Goliat-feltene i Hammerfest-bassenget.

Utvinnbare volumer er anslått til mellom 1,5 og 3,0 milliarder standard kubikkmeter gass, som utgjør om lag 10–20 millioner fat oljeekvivalenter. Oljevolumer ble derimot ikke påtruffet i brønnen.

– Vi lette etter olje, og dette er ikke det resultatet vi hadde håpet på, sier Jez Avery, direktør for leting i Norge og Storbritannia.

Han legger derimot til at Gassen som ble funnet kan bidra med fremtidige ressurser til Snøhvit-prosjektet.

Attraktivt område

Funnet er en del av Statoils 2017-letekampanje i Barentshavet, og etterfølger funnet Kayak. Dette ble annonsert tidligere i sommer, og beregnes til mellom 25 og 50 millioner fat olje.

Kayak skal nå vurderes utbygd sammen med oljen i Johan Castberg.

Statoil har tidligere varslet at selskapet skal lete på fem prospekter i Barentshavet i år – selskapets første letekampanje i området siden 2014.

I juni ble det også kjent at den 24. konsesjonsrunden ble konsentrert rundt Barentshavet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå