DN: Taxiforbundets rådgiver anmeldte Uber-sjåfører

Aabø & Co ble leid inn som PR-rådgivere av Taxiforbundet. Ifølge Dagens Næringsliv bestilte rådgiverne turer med Uber og politianmeldte deretter sjåførene.


<p><b>FREMPROVOSERT LOVBRUDD?</b> Taxiforbundets PR-rådgivere skal ha kjørt Uber for deretter å anmelde sjåførene. Illustrasjonsfoto.</p>

FREMPROVOSERT LOVBRUDD? Taxiforbundets PR-rådgivere skal ha kjørt Uber for deretter å anmelde sjåførene. Illustrasjonsfoto.

Ifølge avisen ble det i løpet av høsten bestilt turer med 105 sjåfører. Kvitteringene ble tatt vare på og brukt i en masseanmeldelse til politiet i november.

Jarle Aabø vil ikke svare på hvor mange av de 105 Uber-turene han selv gjennomførte, og han vil ikke utdype hva hans arbeid for Taxiforbundet har bestått i.

– Når vi får et oppdrag, gjør vi alltid vårt beste på kortest mulig tid, er alt Aabø vil si.

Heller ikke oppdragsgiveren er spesielt snakkesalig.

– Ja, vi bruker Aabø & co. Jeg ønsker ikke å gå i detaljer om hva han har gjort for oss, sier Taxiforbundets leder, Øystein Trevland.

Hans Geelmuyden er kundeansvarlig partner for Uber i Geelmuyden Kiese, som bistår det amerikanske selskapet med offentlig kommunikasjon og pressehenvendelser. Han mener Aabø og Taxiforbundet har benyttet seg av en uvanlig metode.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå