Betal penger, bli velsignet

TV-kanal tilbyr velsignelse mot penger. Bønn har liten eller ingen effekt.

102 mennesker ble frelst i mars. Det er like under rekorden på 104 og gjør at totalt antall frelste er oppe i guddommelige 1952 personer. Hvis trenden fortsetter kan Jan Hanvold og Visjon Norge cashe inn fire millioner, utenom det ordinære budsjettet, skriver kristen-avisen Vårt Land.

Via direkte TV-sendinger blir du oppfordret til å gi penger for å bli frelst. Du kan nemlig velge mellom to beløp ifølge kristen-kanalen: Et lite, fra helvete, og et stort, fra himmelen.

Kanalen sender kontinuerlig gjennom hele døgnet og du kan se den via kabel-TV eller parabol. Ifølge hjemmesidene til Visjon Norge når kanalen 110 millioner mennesker.

- Tiende tilhører Gud. Når du ikke gir tiende, stjeler du fra Gud. Selger du huset ditt eller campingvognen, skal du gi tiende til Gud, sier ansvarlig redaktør Jan Hanvold fra TV-skjermen, ifølge avisen.

Alene mot økonomikrisen

Programlederen sier det finnes en himmelsk økonomi, og derfor oppfordres du og alle andre til å gi tiende, altså 10 prosent av alt du får inn på for ekesmpel salg, lønn og arv.

- Det er bedre at 90 prosent av inntekten din er velsignet enn at 100 prosent er under forbannelse. Forbannelsen bryter du selv. I en tid da verdensøkonomien rystes er det bare én ting som holder, og det er den himmelske økonomi, sier Hanvold.

I særstilling

- Det har alltid vært slik at TV-evangelister har en pengeapell, men det er de færreste som bruker særlig mye tid på det. Hanvold er nærmest i en særstilling, sier Geir Magnus Nyborg som er generalsekretær i Familie og Medier. Han har også studert TV-evangelister i sin doktorgrad om medievitenskap.

Han mener ifølge Vårt Land at sendingene bærer preg av en ekstrem form for pengeappell.

- Jeg har knapt sett maken noe sted, heller ikke i USA sier han.

Jan Hanvold er kanskje mest kjent for å advare mot Harry Potter.

Flere saker på E24

STILLINGER

Bedrift I SAMARBEID MED PROFF.NO