Trump og Moon samstemt om Nord-Korea-trussel

USAs president Donald Trump sier han har snakket med Sør-Koreas president Moon Jae-in, som er fornøyd med søndagens FN-resolusjon.


<p><b>ENIGE:</b> USAs president Donald Trump tok imot Sør-Koreas president Moon Jae-in tidligere i sommer. Nå er de uttalt enige om koreanernes trøbbelsomme nabo i nord.</p>

ENIGE: USAs president Donald Trump tok imot Sør-Koreas president Moon Jae-in tidligere i sommer. Nå er de uttalt enige om koreanernes trøbbelsomme nabo i nord.

– Akkurat ferdig med en samtale med president Moon i Sør-Korea. Veldig fornøyd og imponert over 15–0 i FN-avstemningen om Nord Korea-sanksjoner, skrev president Trump på Twitter.

– De to lederne bekreftet at Nord-Korea utgjør en alvorlig og stigende trussel mot USA, Sør-Korea og Japan, så vel som de fleste land rundt om i verden, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Resolusjonen som ble vedtatt i FN lørdag kveld, forbyr all nordkoreansk eksport av kull, jern og bly, samt fisk og annen sjømat. Omtrent 90 prosent av eksporten fra Nord-Korea går til Kina.

De nye sanksjonene kommer etter at Nord-Korea gjennomførte to vellykkede oppskytinger av interkontinentale missiler 4. og 28. juli. Resolusjonen ble ført i pennen av USA, som de siste ukene har forhandlet om teksten med Kina.

Beregninger tilsier at Nord-Korea vil tape 1 milliard dollar årlig i eksportinntekter som følge av de nye sanksjonene. Det tilsvarer en tredel av landets samlede, årlige eksportinntekter, som antas å være 3 milliarder dollar.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå