Trump starter prosessen for reforhandling av NAFTA

President Donald Trump har informert Kongressen om at USA akter å reforhandle frihandelsavtalen NAFTA med Canada og Mexico.


<p><b>VIL REFORHANDLE:</b> Mexicos president Enrique Peña Nieto sammen med daværende presidentkandidat Donald Trump i Mexico by i august i fjor.</p>

VIL REFORHANDLE: Mexicos president Enrique Peña Nieto sammen med daværende presidentkandidat Donald Trump i Mexico by i august i fjor.

USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer har sendt et brev til kongressledere om saken.

Brevet utgjør startskuddet for 90 dager med konsultasjoner med de folkevalgte om hvordan frihandelsavtalen skal revideres.

Under valgkampen kalte Trump NAFTA for en katastrofe. I april uttalte flere kilder i Det hvite hus at Trump var rede til å trekke USA ut av avtalen. Men bare timer senere snudde presidenten og sa at han først vil satse på å reforhandle NAFTA.

– Vi kommer til gi reforhandling en god, solid sjanse, sier Lighthizer, som selv er en kjent kritiker av frihandel.

Trumps handelsrepresentant uttaler torsdag videre at den 23 år gamle NAFTA-avtalen trenger å gi bedre beskyttelse til amerikanske fabrikkarbeidere, samt gjenspeile teknologiske nyvinninger.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå