Frp vil fjerne veiavgift for båtbensin

Fremskrittspartiet går inn for å fjerne veiavgiften på bensin til bensindrevne båter.


<p><b>PÅ SJØEN:</b> Her er Frp-leder Siv Jensen i egen båt før valgkampen sommeren 2013. Nå ønsker Frp å fjerne veiavgiften for båter før neste års statsbudsjett.</p>

PÅ SJØEN: Her er Frp-leder Siv Jensen i egen båt før valgkampen sommeren 2013. Nå ønsker Frp å fjerne veiavgiften for båter før neste års statsbudsjett.

Båter på sjøen betaler like mye i veiavgift som biler på veien, 5,19 kroner literen.

– Denne ordningen er helt urimelig slik den er innrettet i dag. Båter med dieselmotor kan fylle avgiftsfri diesel, mens båter med bensinmotor må betale full veibruksavgift, sier Hans Andreas Limi (Frp) til TV 2.

Regjeringspartner Høyre er ikke avvisende til forslaget.

– Vi avviser ingen forslag om skatte- og avgiftslettelser, men det må vurderes inn i en helhet i budsjettarbeidet, sier Høyres finanspolitiske talsmann Svein Flåtten til NTB.

Det blir stadig flere fritidsbåter i Norge, og det er rundt 750.000 av dem i dag. Det selges cirka 6 millioner liter båtbensin fra norske marinaer i året, så TV 2 har beregnet at staten får inn 30–40 millioner kroner i veiavgift fra båtbensin.

Frp ønsker å beholde CO2-avgiften.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå