Norske bussbilletter stiger raskest i Europa

De siste årene har det blitt stadig dyrere å reise kollektivt i Norge. Særlig har bussprisene steget.<p><b>VOKSER RASKT:</b> På 11 år har prisene på buss og taxi steget med mer enn 50 prosent.</p>

VOKSER RASKT: På 11 år har prisene på buss og taxi steget med mer enn 50 prosent.

Fra 2005 til 2016 steg prisene på buss og taxi i Norge med over 50 prosent. Dette mer enn prisveksten i både EU og resten av Skandinavia, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

I samme periode har prisene på tog, T-bane og trikk økt med om lag 30 prosent. Økningen var tilsvarende i Danmark, mens prisveksten i Sverige var i underkant av 8 prosent.

Ifølge SSB har alle prisene på kollektivtransport i Norge steget mer enn utviklingen i konsumprisindeksen.

Buss og taxi er transportformene som har økt mest i pris, også sammenlignet med andre europeiske land. En av grunnene til at prisene har steget er høye reparasjonskostnader grunnet vanskelige kjøreforhold.

I Norge har det i lang tid vært fallende flybillettpriser, men de siste to årene har de økt på 20 prosent. I Europa er det for øvrig dyrere å reise med tog eller fly sammenlignet med Norge.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå