Russland hardt ut mot Norge: – Ikke holdbart

I en pressemelding fra den russiske ambassaden går de hardt ut mot norske myndigheter.


<p><b>SKUFFET:</b> Russerne er skuffet over forholdet til Norge. her ser vi utenriksminister Sergej Lavrov og president Vladimir Putin i samtale.</p>

SKUFFET: Russerne er skuffet over forholdet til Norge. her ser vi utenriksminister Sergej Lavrov og president Vladimir Putin i samtale.

– Den selektive tilnærmingen som Norge foreslår – «her samarbeider vi, her samarbeider vi ikke» er ikke holdbar, skriver ambassaden i pressemeldingen, som er sendt ut til en rekke norske medier fredag formiddag.

I pressemeldingen kritiserer de norske myndigheter kraftig:

– Men bilaterale forbindelser trenger vi ikke mer enn den norske part. Vi skal ikke påtvinge partnerskap med oss.

Nektet norske politikere innreise

I november fikk Utenriksdepartementet beskjed om at stortingspolitikerne Bård Vegar Solhjell og Trine Skei Grande kunne bli nektet visum til Russland.

I begynnelsen av februar, ble det klart at årsaken er at Russland har satt dem på en «stoppliste» og at de som følge av det er nektet innreise.

Bakgrunn: Solhjell og Grande på stoppliste i Russland

De står fast på at hverken Trine Skei Grande eller Bård Vegar Solhjell kommer inn i Russland.

– Ingen må ha illusjoner

– Men ingen må ha illusjoner. Vi er ikke på en veldedighetskveld. Hvis det på nytt blir levert dokumenter for visa for Trine Skei Grande og Bård Vegar Solhjell skal de igjen bli nektet innreise, skriver de.

I pressemeldingen skriver de også at de aldri har blitt kalt inn på teppet av Utenriksdepartementet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå