Gir gratisbilletter til SAS-ledelsen

Ryanair fortsetter å tirre SAS.

Ryanair lar ikke en anledning til å erte SAS gå fra seg.

Nå tilbyr verdens største lavprisselskap gratisbilletter til SAS' styre og konsernledelse på 100 av Ryanairs nordiske ruter, opplyser det irske flyselskapet i en pressemelding.

- SAS' billigste billett til Europa koster akkurat nå 495 svenske kroner. Det kan sammenlignes med Ryanairs 55-kroners billetter, påstår Erik Elmsäter, som er Ryanairs salgs- og markedsansvarlig i Norden.

Disse billettene til 55 kroner omfatter neppe de mange gebyrene som Ryanair krever for at man skal kunne fly med dem.

Sterk trafikk

Bakgrunnen for Ryanairs siste PR-stunt er trafikktallene for august. De viste at SAS opplvede en passasjernedgang på 16 prosent eller 400.000 reisende. Ryanair derimot kan skryte av en oppgang på 19 prosent eller 1,1 millioner passasjerer. Ryanair satt ny månedsrekord i august med 6,8 millioner passasjerer.

Ifølge Ryanair har ikke SAS skjønt at kundene bare reiser når prisen er riktig.

"Ved å tilby SAS' styre og ledergruppe gratisreiser vil vi vise hvordan moderne passasjerer liker å reise. forhåpentlig kan SAS plukke opp noen tips fra sin reise med europas største flyselskap, som fortsetter å senke prisene og tilby passasjerene tjenester de virkelig verdsetter", heter det i pressemeldingen.

I sommer var SAS og Ryanair i heftig ordkrig. Ryanair sammenlignet SAS-aksjen med en tyggegummi, hvorpå SAS svarte med at Ryanair lever av å pisse på konkurrentene.

Les også:

Flere nyheter på E24.

På forsiden nå