Statkraft har varslet Økokrim om mulig korrupsjon i Brasil

Statkraft har varslet Økokrim og regjeringen om at det kan ha forekommet korrupsjon i et selskap de eier i Brasil, melder Dagens Næringsliv.


<p><b>VARSLER:</b> Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft.</p>

VARSLER: Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft.

Mistanken er knyttet til fornybarselskapet Desenvix Energias Renováveis, som Statkraft eier 81 prosent av etter oppkjøp de siste to årene.

Statkrafts pressetalsmann Lars Magnus Günther sier til Dagens Næringsliv at de ikke har funnet bevis, men ting som kan tyde på korrupsjon. Forholdet er derfor meldt til brasilianske myndigheter. I tillegg er Økokrim og næringsminister Monica Mæland (H) informert, ettersom hun er ansvarlig statsråd for statseide Statkraft.

Korrupsjonsbekymringene omtales i Statkrafts årsrapport for 2016 som ble sendt til Oslo Børs torsdag.

Statkraft satte selv i gang en intern gransking av forholdet.

Økokrim bekrefter at de er orientert om granskingen, men kommenterer ikke saken ytterligere. Næringsminister Monica Mæland sier til avisen at departementet som eier forventer at selskapene har retningslinjer, systemer og tiltak for å forhindre korrupsjon og for å håndtere mulige lovbrudd som måtte avdekkes.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå