Måtte flykte fra fansen

KNARVIK/OSLO (VG) Først var det gøy - deretter ble det alvor for Stig van Eijk. Med hundrevis av hylende ungjenter i hælene måtte han flykte fra fansene etter en konsert i Knarvik.
For nå har Stig van Eijk blitt popstjerne på alvor.


- Det var litt skummelt til tider. Det var hyling og skriking. Jentene dro meg i flettene og i klærne. Og det var bare én nedgang fra scenen. Til slutt måtte jeg bare kaste meg gjennom massene og sette på sprang. Jeg slo kneet mitt i spranget, og jeg tror aldri jeg har løpt 800 meter så raskt før, sier Stig van Eijk.

Hysteriske folk

Han er litt overveldet, litt skremt og samtidig veldig stolt over hvor populær han er blitt.

Men at det skulle være så ille som i Knarvik fredag kveld, hadde han aldri drømt om. Det var hans første sceneopptreden etter Grand Prix-seieren. Da han opptrådte i Haukelandshallen under en av NM-finalene mellom Ulriken og Bærums Verk, var det også vilt, men i Knarvik tippet det over.

- Da konserten var over, hadde jeg ingen mulighet til å komme meg ned fra scenen, til tross for at vaktene gjorde alt de kunne. Folk var hysteriske. Så vi spilte «Living My Life Without You» en gang til. Men til slutt måtte jeg jo forsøke å komme meg bort. Det var litt uvirkelig, sier Stig, som sammen med manageren Peter Brandt måtte løpe rundt hele Knarviksenteret før de kom seg inn en dør og i sikkerhet.

Etter dem løp hundrevis av skrikende ungjenter.

- Gøy!

- Nå som du har måttet flykte fra fansen, kan du kalle deg skikkelig popstjerne? Det er ikke mange som blir så populær!

- Sånn etterpå er det jo gøy! Der og da var jeg litt skremt, men egentlig er jo dette bare bra for meg. Det betyr at folk liker det jeg gjør.

- Hysteri på konsert, men hvordan er det i dagliglivet. Får du gå i fred på gata?

- Nei, jeg må skrive autografer hele tiden. Sikkert 50 hver dag.

- Til pur unge jenter?

- Det er flest av dem, men det er faktisk folk i alle aldrer. Men flest jenter. Det er rart, men jeg har faktisk vent meg til det allerede. Og siden jeg lenge har ønsket å bli artist, er jo dette det beste som kan skje. Så jeg ser det som en del av jobben min. Folk var like opptatt av autografer sist jeg var i Oslo, så dette er nok ikke bare et bergensfenomen, sier Stig van Eijk.

Egne sikkerhetsfolk

- Planene videre før Grand Prix?

- De er ikke spikret. Men jeg skal reise rundt i Norge og signere album.

- Ingen konserter?

- Tror ikke det, men én ting er i alle fall sikkert: Neste gang må jeg ha med meg egne sikkerhetsfolk.

Det var over 1000 tilskuere til stede under konserten på Knarvik kjøpesenter utenfor Bergen fredag kveld.

På forsiden nå