Asko-brannen kostet 200 millioner

Storbrannen i varelageret til Asko i Vestby gjorde skader for rundt 100 millioner kroner, i tillegg til tapte varer til en verdi av 100 millioner.


<p><b>KOSTBART:</b> Gjenoppbygging og tapt omsetning vil koste til sammen 200 millioner kroner.</p>

KOSTBART: Gjenoppbygging og tapt omsetning vil koste til sammen 200 millioner kroner.

Fryselageret, der brannen gjorde store skader, kommer til å koste rundt 100 millioner å gjenreise, skriver Dagens Næringsliv. Gjenoppbyggingen av lageret er ventet å ta åtte måneder.

Asko må dessuten ta prislappen for tapt omsetning, som er beregnet til ytterligere 100 millioner kroner. Det var varer som sto klare til å kjøres ut til butikker rett før påske. Asko er grossisten til NorgesGruppen og leverer til blant annet Kiwi, Meny, Spar og Joker.

Brannen startet i 17-tiden fredag 7. april da det begynte å brenne i en truck, og den rammet fryselageret til dagligvaregrossisten. Brannen ble komplisert av risikoen i forbindelse med ammoniakk fra fryselageret og de 2.588 solcellene på taket til lageret, som regnes for å være Norges største.

– Utfordringen nå er å komme i mål til alle de røde dagene i mai og håndtere den store grillsesongen, sier Asko-styrelederen, som roser de ansatte for stå på-viljen i den ekstraordinære situasjonen, sier styreleder i Asko, Torbjørn Johannson, til avisen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå