Napolis ordfører vil rydde opp i byens rykte

Napolis ordfører har bestemt seg for å rydde opp, og ber innbyggerne melde fra om «misvisende» og «ærekrenke» påstander om den søritalienske storbyen.


<p><b>NAPOLI BY:</b> Med Vesuv-vulkanen i bakgrunnen.</p>

NAPOLI BY: Med Vesuv-vulkanen i bakgrunnen.

Napoli-ordfører Luigi de Magistris har opprettet en nettbasert hjelpetjeneste ved navn «Forsvar byen», hvis mål er å samle alle «misvisende» og «ærekrenkende» påstander om byen. Myndighetene vil så be om at påstander trekkes tilbake eller rettes, og i enkelte ekstreme tilfeller kan det være aktuelt å gå til søksmål.

– I en viss tid nå har Napoli vært et mål for politiske kampanjer og mediekampanjer, virksomheter, politikere, ordførere og fotballtilhengere, sier de Magistris i et intervju med en lokal TV-stasjon.

Ordføreren har lagt videoen ut på sin egen Facebook-side.

Italias tredje største by er for mange ikke bare kjent for pizza og historiske bygninger, men også for søppelkriser og mafia.

Den største avisa i Napoli, Il Mattino, avviser på lederplass initiativet, og ber de Magistris slutte å skylde på andre for byens problemer.

De Magistris har allerede saksøkt blant andre en kollega fra Nord-Italia som kalte Napoli for «en kloakk». Napoli-ordføreren lover å bruke eventuelle penger fra søksmål til byutbedring.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå