USA taper turistmilliarder på Trump

Turister holder seg unna New York etter at president Donald Trump ble innsatt. Tapet for byens turist- og handelsnæring kan komme på over 18 milliarder kroner. 


<p><b>TAPER TURISTER:</b> En turistorganisasjon i New York melder at byen har hatt en betydelig nedgang i turisme etter at Trump ble president.</p>

TAPER TURISTER: En turistorganisasjon i New York melder at byen har hatt en betydelig nedgang i turisme etter at Trump ble president.

Turistorganisasjonen NYC & Company anslår at rundt 700.000 færre turister kommer til byen etter at Trump ble president og de nye innreisereglene kom, skriver svenske Dagens Industri. Tapet av penger brukt i byen kommer på over 17.000 kroner per person, og i tillegg kommer ytterligere negative effekter. Totalt havner summen på over 18 milliarder kroner for New York, og for hele USA blir prislappen for den synkende turismen enda større.

Noen eksperter mener nedgangen skyldes dollarkursen og sier turismen vil ta seg opp igjen.

(©NTB)

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå