Her er dollaren verdt minst i sommer

Norge er det landet hvor amerikanske sommerturister får nest minst for dollaren. Det er likevel et stykke ned til landet i bunn av listen.


<p><b>DYRT MED DOLLAR:</b> Blant tyve rangerte land, er Island det stedet hvor dollaren er verdt minst for amerikanere på sommerferie. Bildet viser havnen i Reykjavik.</p>

DYRT MED DOLLAR: Blant tyve rangerte land, er Island det stedet hvor dollaren er verdt minst for amerikanere på sommerferie. Bildet viser havnen i Reykjavik.

Med en gjennomsnittskostnad på ferieutgifter på om lag 812 dollar, tilsvarende 6.646 kroner, er Norge det nest dyreste landet for amerikanere å reise til, ifølge en ny studie fra Reward Expert.

Likevel har dollarverdien økt med 0,3 prosent i Norge sammenlignet med fjorårets undersøkelse reisenettstedet gjennomførte. Og det er ennå et stykke opp til det landet hvor dollaren gir desidert minst for amerikanerne.

På topp av rangeringen ligger Island, hvor blant annet restaurant- og barutgiftene er 23 prosent dyrere enn i Norge. De gjennomsnittlige feriekostnadene i Island er på rundt 1.142 dollar, det samme som 9.347 kroner.

– Nå er ikke tiden for å reise på budsjettferie til Island. Det har vært en utrolig økning i den islandske kronen på hele 19,6 prosent mot den amerikanske dollaren, skriver Reward Expert.

Gir mest i Mexico

 <p><b>MYE FOR PENGENE:</b> I Mexico gir dollaren mest utbytte, spesielt innen overnatting og shopping. Bildet er fra en strand i nærheten av Tulum.</p>

MYE FOR PENGENE: I Mexico gir dollaren mest utbytte, spesielt innen overnatting og shopping. Bildet er fra en strand i nærheten av Tulum.

I andre enden av rangeringen av dollarverdien i tyve land over hele verden, finner vi Mexico.

Den amerikanske naboen i sør har en gjennomsnittskostnad på ferieutgifter på rundt 411 dollar, tilsvarende 3.364 kroner, hvor blant annet Airbnb og shopping er særdeles billig, ifølge Reward Expert.

Reisenettstedet rangerer landene i undersøkelsen sin i en rekke kategorier – restaurant og uteliv, matvarer, transport, aktiviteter, shopping, overnatting og flytur. Mexico var det billigste dollaralternativet på samtlige poster.

Kina er det nest beste reisemålet for amerikanere som vil få mye for pengene, med en gjennomsnittspris på 435 dollar (3.560 kroner), en oppgang på 5,2 prosent fra i fjor.

Det landet hvor dollarverdien har økt mest fra fjorårets undersøkelse er Argentina med hele 13,5 prosent. Det er dyrt med fly og overnatting for amerikanerne i Argentina, men til gjengjeld er det flere billige aktivitetstilbud i landet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå