Fra 1. januar i år ble alle Norges drosjer pålagt et nytt system som skulle sikre at du ikke skal betale mer enn det du kjører taxi for. Det er flere ulike sertifiserte systemer som myndighetene godkjenner gjennom Justervesenet. Ett av systemene som blant annet Oslo Taxi, men også flere andre taxiselskaper rundt i Norge bruker, viser mellom to og ti minutter feil, bekrefter taxiselskapet.

- Klokken i systemet går mellom to og ti minutter for fort. Det betyr at når den rimeligere dagtaksten skulle ha startet klokken syv om morgenen får du denne taksten fra klokken ti på syv.

Jobber på spreng

På kveldene vil det slå motsatt ut. Da får du høyere takst inntil ti minutter før du egentlig skulle hatt det, sier kommunikasjonssjef i Oslo Taxi, Lars Dolva.

Ifølge han jobber både de og de andre taxiselskapene i Norge som har dette takstsystemet, på spreng for å løse opp i problemet.

- Men er det ikke bare å stille klokken riktig?

- Nei, i og med at dette er et sertifisert system må denne feilen først rettes og så godkjennes hos Svenska Provningsinstitutet i Borås i Sverige. Vi håper å ha rettet opp dette i løpet av et par uker, sier Dolva til VG.

Skulle du være maksimalt uheldig/heldig avhengig av om du tar taxien rundt syv på morgenen eller 17 på kvelden, kan du tape eller spare 20-50 kroner på en åtte kilometer og 15 minutter lang taxitur.

Les også: Taxikø halvert da kontrollører dukket opp