Å ha ansvaret for velferden til alle innbyggerne i Oslo er ingen liten jobb, men noen må gjøre den.

Og det er Sylvi Listhaug (32), kåret til landets tredje beste ledertalent.

- Byrådsleder Erling Lae sa til meg da jeg fikk jobben at "gratulerer med Norges vanskeligste politiske jobb", sier Sylvi Listhaug.

Frp-politikeren fra Ørskog i Møre og Romsdal er byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo.

- Du er nær brukerne samtidig som du er langt fra dem, og det er en utfordring, sier hun.

SE DE 100 LEDERTALENTENE HER !

Midtvesten-republikaner

"Kombinasjonen av et voldsomt engasjement og en tvers i gjennom kontrollert fremferd, gjør at hun har en helt særmerket personlig autoritet.

Ideologisk framstår hun som en blanding av Midtvesten-republikaner og venstremannen Søren Jaabæk; Uansett hvor uenig man måtte være oppnår hun stor respekt", skriver juryen i sin begrunnelse.

At hun er kåret til et av Norges største ledertalenter kaller hun en stor overraskelse.

- Jeg synes det er helt utrolig, og hadde aldri ventet noe sånt. Jeg har alltid hatt den innstillingen at jeg skal jobbe på og så får det bli som det blir. Så lenge jeg har det kjekt med det jeg jobber med, så er det bra, sier hun.

Med Carl som idol

Selv ser hun opp til partifelle Carl I. Hagen og byrådskollega Erling Lae som gode ledere.

- Det å være en god leder er å være god på å kommunisere, i hvert fall i en slik jobb som jeg har. I tillegg må du være god til å delegere. Og så må du rett og slett være litt tålmodig, fordi ting tar tid. Det er noe av det jeg synes er vanskelig, sier hun.

Carl I. Hagen har mange av kvalitetene Listhaug mener man må ha.

- Han var en tydelig leder som hadde klare bestillinger på det han ville ha. Det er veldig viktig for at en skal kunne gjøre en god jobb, sier hun.

Rask karriere

Adjunkten fikk sitt første partiverv, som studieleder i Ørskog Frp i 2001. Siden har hun gjort rask karriere i partiapparatet.

Tirsdag kan hun ta neste steg, som Frps 4. kandidat på stortingslisten i Oslo.

- Jeg er i en luksussituasjon. Dersom jeg kommer inn på Stortinget får jeg en spennende jobb, og hvis jeg fortsetter som byråd så fortsetter jeg i en spennende jobb, sier hun.

- Den ypperste lederstillingen i politikken er jo jobben som statsminister. Har du tenkt på den?

- Det har jeg ikke. Jeg har alltid levd etter den filosofien at du skal ta ting skritt for skritt, jobbe og stå på, så ser du hvor det bærer hen. Det er viktig å huske at ingenting kommer gratis, sier hun.

Jobb hardt

Hun mener resepten for å komme seg opp og frem er enkel:

- Det er bare å stå på, det er det eneste som gjelder. Til syvende og sist er det bare hardt arbeid som vil hjelpe deg noe sted.

Selv tør hun ikke spå om hvor hardt arbeid vil bringe henne, men holder alle muligheter åpne.

- Jeg liker veldig godt den jobben jeg har nå, men jeg tenker ikke så mye mer utover der jeg til en hver tid er. Jeg har tenkt at jeg kunne tenke meg å jobbe som journalist, det må være morsomt å sitte på den andre siden av bordet, sier hun.

LES OGSÅ: - Hardt arbeid tar deg ikke til toppen

Les flere nyheter på E24 Jobb.