Daniel fikk hjelp fra barneforsikringen

Stadig flere sikrer barna sine. Nå har 525.000 nordmenn barneforsikring. Det tilsvarer en økning på 3 prosent fra i fjor. Foreldrene til Daniel var blant de som fikk hjelp.
<p>FIKK HJELP: Daniel var mye syk da han var liten, men foreldrene fikk ikke hjelp fra det offentlige. De tok kontakt med forsikringsselskapet som ordnet øreoperasjon. – Vi fikk en ny gutt, sier faren Egon Bjune i Tønsberg. Foto: Privat<br/></p>

FIKK HJELP: Daniel var mye syk da han var liten, men foreldrene fikk ikke hjelp fra det offentlige. De tok kontakt med forsikringsselskapet som ordnet øreoperasjon. – Vi fikk en ny gutt, sier faren Egon Bjune i Tønsberg. Foto: Privat

Fikk ny gutt: Foreldrene til lille Daniel i Tønsberg kan ikke få fullrost forsikringsselskapet for hjelpen de fikk gjennom barneforsikringen.

Da Daniel var 2 ½ år siklet han så mye at foreldrene gjorde en rekke forsøk på å få hjelp fra det offentlige. Uten effekt.

Hos fastlegen fikk de ikke gehør, men bare henvisning til barneavdelingen ved Vestfold sentralsykehus som ikke fant ut av problemet. De fikk beskjed om at han ville vokse det av seg.

- Vi følte vi stanget hodet mot veggen. Det var først da vi kontaktet Storebrand at Daniel fikk hjelp. Han hadde polypper i nesen og væske i mellomøret, som gjorde at han bare hadde 40 prosent av normal hørsel, forteller faren til Daniel, Egon Bjune.

Operasjon til 50.000. Etter en uke fikk Daniel fjernet polyppene og satt inn dren ved Asker øre-, nese- og halsklinikk.

- Da fikk vi en helt ny gutt! forteller Bjune. Operasjonen og oppfølgingen kostet ikke familien noen ting. Privat ville den kostet 50.000 kroner.

Les også:Stor test: De beste barneforsikringene


Sikre barnet hele døgnet

Barna våre er forsikret på skolen, i barnehagen og i de fleste idretter.

Men disse forsikringene dekker bare behandlingsutgifter og erstatning ved ulike grader av medisinsk invaliditet som følge av ulykke.

Fritiden. Men barna er uansett ikke omfattet av disse forsikringene på skoleveien, eller før og etter aktivitetene. Et unntak er riktignok Speiderforbundets forsikring for speidere, som også dekker speideren på vei til og fra speideraktiviteter. 

Les også:Mobilutgifter er ikke med i barnebidraget

Sykdom større trussel. Samtidig er viktig å være klar over at det langt større fare for at barn blir rammet av alvorlig sykdom enn ulykker. De fleste tilfellene av uførhet blant barn og unge kommer som følge av sykdom.

– Med en forsikring som også gir erstatning dersom barnet blir ufør som følge av sykdom, får foreldre og barn en ekstra økonomisk trygghet, sier kommunikasjonssjef i FNO, Tonje Westby.

Les mer her:Barneforsikring sikrer mot mer enn ulykker

STOR TEST: Sjekk hvilke barneforsikringer som er best i test!De beste barneforsikringene


Følg oss på Facebook! 


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå