Nå kan du få kraftig regnrabatt

Badetøy, bikinier, gummibåter og terrengsykler er blant produktene som vil bli solgt ut til lav pris i sportsbutikkene tror administrerende direktør i XXL, Fredrik Stenbuch.
<p><b>Hagemøbler, sykler og grill:</b> Nå er det muligheter for å gjøre gode kupp på sommervarene.</p>

Hagemøbler, sykler og grill: Nå er det muligheter for å gjøre gode kupp på sommervarene.

Halv pris på badetøy. Butikksjefens råd er tydelig: – Alt du kan gjøre i vannet og alt du ikler deg for å bade må du ikke finne på å betale mer enn halv pris på. Husk på og sjekk at det er halv pris i forhold til faktisk tidligere utsalgspris, ikke en såkalt listepris, sier han til VG.

VG har tidligere omtalt Forbrukerombudets knallharde kritikk av sportsbransjens høye veiledende priser som aldri har vært solgt for nettopp for å kunne operere med store avslag i reklamen.

XXL sjefen mener også sportsbransjen generelt sitter inne med en del overgangstøy spesielt til de yngre.

– Overgangsdresser som var tenkt solgt i vår ble ikke solgt fordi det var en for varm vår. De kommer til å selges på salg nå i høst, sier han til VG.

Les også:Dårlig sommervær gir brukbåt-bonanza

Sesongavhengig. – Vi er veldig påvirket av sesong i sportsbransjen, og det er absolutt muligheter for å gjøre en del gode kjøp akkurat nå. Hvor mye billigere vil variere litt fra butikk til butikk avhengig av hva man sitter igjen med, sier daglig leder Håvard Lund ved XXL på Alnabru.

<p><b>1000 KRONER BILLIGERE:</b> Terrengsykkelen Scott Aspect 70 kostet før sommeren 3999 kroner hos XXL. Nå koster den 2999 kroner.</p>

1000 KRONER BILLIGERE: Terrengsykkelen Scott Aspect 70 kostet før sommeren 3999 kroner hos XXL. Nå koster den 2999 kroner.

Også terrengsykler med 26 tommers hjul må selges ut til lavere priser nå når høsten kommer mener innkjøperne med bransjeoversikt hos XXL.

– 26 tommere har tapt litt terreng til 29-tommere, fordi disse brukes mer til terreng og sykkelritt, sier Lund.

Vintervarer igjen. Ifølge Lund har de fortsatt varer igjen fra forrige vinter også:

<p><b>2000 KRONER BILLIGERE:</b> Sykkelentusiaster kan nå kjøpe denne terrengsykkelen fra Focus for 14 990 kroner hos XXL. Tidligere i sommer kostet den 16 990 kroner.</p>

2000 KRONER BILLIGERE: Sykkelentusiaster kan nå kjøpe denne terrengsykkelen fra Focus for 14 990 kroner hos XXL. Tidligere i sommer kostet den 16 990 kroner.

– Det ble fort varmere i år, så vi har nok litt ski, skiutstyr og dunjakker igjen fra tidligere. Prisene på disse vil nok ligge like lavt som når sesongen ble avsluttet tidligere i år, sier han.

Hos Sport1 tror man ikke på de store kampanjene på grunn av den dårlige sommeren hverken på sykkel eller på klær. Tilbudene vil selvsagt være der, men det store «høstslippet» på pris tror man ikke på.

– Det vil ikke gi veldige utslag på prisene på sykkel for eksempel. Samtidig er det vintertøy på lager som må selges på tilbud så her har nok bransjen igjen noen godbiter fra forrige vinter sier administrerende direktør i Sport 1 gruppen, Johnny Austad.

Les på DP+:Tilbudskalenderen: Se når ting er billig<p><b>30 PROSENT:</b> Gassgrill fra Landmann av typen Avalon er satt ned med 30 prosent fra 4489 kroner til 3142 kroner hos Maxbo på Alnabru.</p>

30 PROSENT: Gassgrill fra Landmann av typen Avalon er satt ned med 30 prosent fra 4489 kroner til 3142 kroner hos Maxbo på Alnabru.
Dumper grillprisene

Utesittegrupper, griller, hekker, busker er også blant produktene du kan få ekstra rimelig nå i høst.

<p><b>GRILLBILLIG:</b> Også grill kan kjøpes til en billig penge akkurat nå. Denne kulegrillen fra Landmann er satt ned fra 2995 til 2096 kroner hos Maxbo.</p>

GRILLBILLIG: Også grill kan kjøpes til en billig penge akkurat nå. Denne kulegrillen fra Landmann er satt ned fra 2995 til 2096 kroner hos Maxbo.

– Det er ikke noe tvil om at den dårlige sommeren flere steder har gått ut over salget av for eksempel utemøbler og campingprodukter som solsenger, parasoller og lignende. Mye av dette har blitt solgt med rabatterte priser sier administrerende direktør i Plantasjen, Rolf Baisgård.

Også flere levende vekster kan du forvente å få på «værrabatt» utover høsten.

– Rosebusker, vintergrønne planter, busker og frukttrær er blant de som nå vil komme på kampanjepriser. Noen uteplanter er det solgt mindre av og andre har vokst senere i år på grunn av været, sier Baisgård til VG.

Også Hageland har satt ned prisene på flere produkter på grunn av den dårlige sommeren flere steder i landet.

– Hageland er jo en kjede med uavhengige butikker men vi ser at den dårlige sommeren spesielt har gjort at det er mye salg på busker og hagemøbler akkurat nå, sier daglig leder for kjedekontoret, Berit H. Berger.

Også Elkjøp. Elkjøp har også dumpet prisene på flere sommerprodukter for å bli kvitt det før en ny sesong starter.

<p><b>BILLIGERE GRESSKLIPP:</b> Hos Maxbo er det 30 prosent avslag på alle gressklippere. Disse to modellene fra Toro er satt ned fra 5990 kroner til 4193 kroner, og fra 4489 kroner til 3395 kroner.</p>

BILLIGERE GRESSKLIPP: Hos Maxbo er det 30 prosent avslag på alle gressklippere. Disse to modellene fra Toro er satt ned fra 5990 kroner til 4193 kroner, og fra 4489 kroner til 3395 kroner.

– Mens sommeren har gitt oss et glitrende salg av inne-moro har de klassiske sommerproduktene ikke vært like lettsolgte. Spesielt salg av aircondition, vifter men også grill har gått dårligere. Disse selges nå med opptil 70 prosent prisreduksjon i enkeltbutikker og det tømmes fort, sier kommunikasjonsrådgiver hos Elkjøp, Line Lauvsnes Oddekalv.

Ved Maxbo på Alnabru er det nå 30 prosent avslag på grill og gressklippere og 70 prosent på hagemøbler hos varehuset.

– Det er nok andre Maxbo-butikker som har enda mer varer igjen enn hos oss, så hvor mye avslag det er og hvilke produkter som er nedsatt i pris vil variere lokalt fra butikk til butikk avhengig av hva slags produkter som er igjen, sier salgssjef Hanne Nyhus.

Skeidar Living opplyser imidlertid at salget av hagemøbler og sommervarer har vært veldig bra, tross dårlig vær.

– Vi har ikke lagervarer å sette ned. I den grad vi hadde overliggere, gikk de ut tidligere i august, sier kategori- og innkjøpsdirektør Bodil Myhrvold.

<p><b>2000 KRONER NEDSATT:</b> Hagemøbler kan kjøpes for en billig penge akkurat nå. Møbelgruppen Larissa med sofa, bord og to stoler kan nå kjøpes for 3990 kroner hos Plantasjen. Ordinær pris er 5990 kroner.</p>

2000 KRONER NEDSATT: Hagemøbler kan kjøpes for en billig penge akkurat nå. Møbelgruppen Larissa med sofa, bord og to stoler kan nå kjøpes for 3990 kroner hos Plantasjen. Ordinær pris er 5990 kroner.
Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå