Spar tusenvis på import av barneutstyr

Barnevogn og bilsete gjør dype innhogg i utstyrsbudsjettet når du skal ha barn. Sjekk prisen i utlandet før du handler. Dine Pengers pristest viser besparelser på opptil 3.500 kroner for en vogn!

			Barnevogn og bilsete er blant de største utgiftspostene når du får barn. Foto: Taral Jansen
Barnevogn og bilsete er blant de største utgiftspostene når du får barn. Foto: Taral Jansen

Tar du en tur innom nettet før du handler barneutstyr, kan besparelsene fort bli store.
LES OGSÅ:Sparte 5.000 kr på vogn og sete

Dine Pengers pristest viser at en av barnevognene, TFK Joggster Twist, koster nesten 3.500 kroner mer i Norge enn fra den tyske nettbutikken www.kiddies24.de. Da har vi tatt med fraktutgifter samt norsk merverdiavgift og fortollingsavgift.

For bilsetene finner vi tilsvarende prisforskjeller på over 1.700 kroner. Også her er frakt og mva tatt med, og varene blir levert hjem til deg eller på postkontoret.

Barnevogn og bilsete
I pristesten har vi tatt for oss fem populære barnevogner av typen kombivogn eller duovogn. Dette er barnevogner du kan bruke fra barnet er født, og ut vognperioden, til barnet er 3-4 år.

    Maxi Cosi: Kjøper du bilstol med base (festesystem til bilen), kan du spare over tusenlappen på å velge billigste butikk.
Maxi Cosi: Kjøper du bilstol med base (festesystem til bilen), kan du spare over tusenlappen på å velge billigste butikk.
Vognene er en kombinasjon av bagvogn (som brukes den første tiden) og sportsvogn (som brukes resten av perioden). Vi har også sett på fem bilseter med base (som festes i bilen med belte eller isofix) for nyfødte.

Norske og utenlandske butikker
Butikkene vi har testet, er norske, svenske, tyske og nederlandske. I Norge har vi sett på prisene til kjedene Barnas Hus og Babyshop samt nettbutikken Kids&Care. I utlandet har vi sett på prisene til tre nettbutikker i Tyskland og Nederland samt grensebutikken Happyland på Svinesund.

De tre europeiske nettbutikkene har det til felles at de alle trekker fra henholdsvis tysk og nederlandsk mva på 19 prosent (på varer som sendes ut av EU) før du betaler. Det er en nødvendig forutsetning for at det skal lønne seg å importere fra utlandet.

    Foto: Taral Jansen
Foto: Taral Jansen

    Kilde: Dine Penger
Kilde: Dine Penger

«Er ikke import farlig da?»
Import fra utlandet kan virke avskrekkende for mange, men så lenge du bruker fornuften og tar visse forholdsregler, trenger ikke netthandel fra utlandet være «farligere» enn handel i butikk.

For det første må du alltid bruke kredittkort ved netthandel. Da er du sikret om nettbutikken går konkurs, ikke leverer varene, ikke reparerer feil de er skyld i, osv.

Finansavtaleloven paragraf 54b er ditt våpen mot useriøse selgere: Du kan nemlig gjøre gjeldende samme innsigelser og pengekrav mot kredittyter som du kan mot selger. Du må imidlertid ha klaget til selger først og fått avslag der. Videre må du passe godt på kortopplysningene dine.

Lever ut opplysninger kun til nettsider som bruker kryptering. Da reduserer du mulighetene for kortsvindel til nærmest lik null.

For å sjekke om nettsiden er kryptert, skal du se etter «https» i begynnelsen av nettadressen. Det skal også være et hengelåsikon nederst til høyre i nettleseren.

Tilbyr nettbutikken Verified by Visa / Master- Card SecureCode, er den ekstra sikker. I tillegg til å legge inn kortinfo må du taste en forhåndsvalgt kode for å godkjenne handelen.

Det gjør svindel ved selve betalingsprosessen meget vanskelig. Styr ellers langt unna nettbutikker som ikke har kontaktinformasjon - eller som bare har en e-postadresse som informasjon. Disse butikkene er gjerne useriøse.

På forsiden nå