Beste innskudd 50.000/100.000: Bank Norwegian/Sparesmart.no

DELT SEIER: Et helt år klarte ikke å skille Bank Norwegian og Sparesmart.no. Dermed er det to vinnere i denne klassen.

			VINNER: Bank Norwegian deler seieren med sparesmart.no i klasen for mindre innskudd i årets Bank-NM. Faksimile fra banknorwegian.no
VINNER: Bank Norwegian deler seieren med sparesmart.no i klasen for mindre innskudd i årets Bank-NM. Faksimile fra banknorwegian.no

 Både Bank Norwegian og Sparesmart.no har gitt kundene en rente på 3,36 prosent de siste tolv månedene for innskudd på 50.000 og 100.000 kroner.

Bare 0,02 prosentpoeng bak følger KLP Banken. Det er jevnt.

Se hele resultatlisten nederst i saken!

Andre vinnere:Boliglån, fleksilån, innskudd 500.000, lønnskonto
Alle banker:Se resultatene for din bank

LES OGSÅ:Her er Norges beste banker

Langt ned
Og ned til de dårligste bankene er det langt. Der får du under 0,5 prosent rente, hvilket er nesten det samme som å gi bort pengene.

Hele 92 banker har gitt mindre enn 2 prosent rente. Det er for dårlig. Bare for å holde tritt med inflasjonen og skatten, må du ha en rente på over 2 prosent.

Enkelt
Normalt må du øke risikoen for å skaffe deg høyere avkastning på pengene dine.

Men her er et unntak: Å flytte sparepengene eller bufferen din fra en bank med lav rente til en bank med høy rente, øker ikke risikoen på pengene. De er akkurat like trygge. Det er en gratis lunsj.

Diskvalifisert
Nordax Finans tilbyr en sparerente på 4,25 prosent akkurat nå. Det er best i landet, men de er likevel ikke med i Bank-NM.

Årsaken er de uvanlige innskudds- og uttaksrutinene. Blant annet får du ikke en egen konto, ved uttak må du fylle ut et eget skjema, og det tar fire dager før du får pengene.

Slike uvanlige og tungvinte prosedyrer diskvalifiserer for deltagelse i Bank-NM.

Nordax Finans er heller ikke med i det norske banksikringsfondet. Innskudd dekkes med inntil 100.000 euro, slik reglene er i Sverige. For tiden er innskudd i Nordax Finans begrenset til 750.000 norske kroner pr innskyter.

DETTE ER RESULTATENE I BANK-NM 2011
OBS! Enkelte banker kan ha bedre rentebetingelser innenfor omfattende kundeprogrammer. Slike rentebetingelser er ikke med her.

    Kilde: Dine Pengers Bank-NM
Kilde: Dine Pengers Bank-NM
 

Du kan lese alt om årets Bank-NM i Dine Penger nr 11-2011, som er i salg fra mandag 5. desember.

På forsiden nå