VM-finalebilletter blir rekorddyre: Du må betale 103 kroner minuttet

For første gang i historien vil det koste mer enn 1.000 dollar å se finalen under et fotball-VM. Fifa mener de har truffet et fornuftig prisnivå.


<p><b>DYRE MINUTTER PÅ TRIBUNEN:</b> Portugal-spiss Cristiano Ronaldo vant duellen om ballen over forsvarsspiller hos Wales, James Chester, under semifinalen onsdag. Portugal er nå klar for EM-finale. De som har billetter til finalekampen, må betale 8.369 kroner for seteplasser, omtrent 1.000 kroner mindre enn hva man må ut med for finalebilletter under VM i 2018.</p>

DYRE MINUTTER PÅ TRIBUNEN: Portugal-spiss Cristiano Ronaldo vant duellen om ballen over forsvarsspiller hos Wales, James Chester, under semifinalen onsdag. Portugal er nå klar for EM-finale. De som har billetter til finalekampen, må betale 8.369 kroner for seteplasser, omtrent 1.000 kroner mindre enn hva man må ut med for finalebilletter under VM i 2018.

EM-finalen er ikke ennå unnagjort, men Fifa har nå bestemt prisene på sommerens store eventyr i 2018 - nemlig fotball-VM i Russland.

Og Fifa vet å ta seg betalt. Det er en kostbar affære å oppleve et VM. Man må grave dypt i lommeboken for å finansiere overnatting og flyreise til vertsdestinasjonen, men de store utgiftene er gjerne knyttet til kjøp av kampbilletter.

Russland er vertslandet for VM i 2018, og kampene vil spilles i Moskva, Kazan, St. Petersburg og i OL-byen Sotsji.

Hvis man ønsker å se finalekampen under VM i 2018, må man ut med hele 1.100 dollar eller rundt 9.300 kroner, etter dagens valutakurs, ifølge en pressemelding fra Fifa.

Ifølge Bloomberg er det første gang i historien prisen for finalebilletter under et VM passerer 1.000 dollar. 

Koster 103 kroner per kampminutt

Det blir dermed dyre minutter på tribunen. Det vil koste over en hundrelapp for hvert eneste kampminutt under finalen for nordmenn.

Til sammenligning kostet det 990 dollar eller 8.362 kroner å se finalekampen under VM i Brasil i 2014.

Under EM i Frankrike har finalebillettene kostet 895 euro eller 8.369 kroner.

 <p><b>BYGGES TIL VM 2018:</b> Finalekampen spilles på Luzhniki-stadion i Moskva 15. juli 2018. Stadion er ennå under bygging til VM.</p>

BYGGES TIL VM 2018: Finalekampen spilles på Luzhniki-stadion i Moskva 15. juli 2018. Stadion er ennå under bygging til VM.

«Fornuftige» priser

Under hele VM er 350.000 billetter forbeholdt russerne for en billigere penge. Billettene vil koste ned mot 20 dollar, mens tilreisende vil måtte betale fra 70 dollar og oppover i de billigste seteplassene, og for de minst attraktive kampene. 

De fleste billettene i de billigste kategoriene vil koste mellom 70 dollar og 245 dollar, eller 591 kroner og 2.069 kroner.

Fifa mener billettprisene er folkelige.

– Vi ønsket å forsikre oss om at prisene er fornuftige for å gjøre kampene tilgjengelig for så mange mennesker som mulig. Derfor gjennomførte vi markedsundersøkelser, og priset billettene deretter, sier Fifas generalsekretær Fatma Samoura i pressemeldingen. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå