Brasils president prøver å legge lokk på kjøttskandale

Brasils president Michel Temer forsøker å berolige verden med at brasiliansk kjøtt er trygt etter at en rekke produsenter har eksportert fordervet kjøtt.


<p><b>BIFFINDUSTRIEN GRILLES:</b> Brasil er verdens største biff- og kyllingeksportør og er anklaget for korrupsjon og dårlige hygieneforhold.</p>

BIFFINDUSTRIEN GRILLES: Brasil er verdens største biff- og kyllingeksportør og er anklaget for korrupsjon og dårlige hygieneforhold.

Temer møtte søndag en rekke representanter for kjøttindustrien og innkalte ambassadører fra flere titalls land for å forsøke å legge lokk på skandalen.

Brasil er verdens største eksportør av biff og kyllingkjøtt, med kunder i 150 land. Men nylig er det kommet fram anklager om korrupsjon og uhygieniske forhold i kjøttindustrien.

Ifølge politiet har kjøttprodusenter i en årrekke bestukket helseinspektører for å få fordervet kjøtt godkjent for eksport. Flere produksjonssteder er raidet av politiet, 30 personer er arrestert, og det er utstedt 27 arrestordrer.

En større kyllingfarm, som drives av det multinasjonale konsernet BRF, og to slakterier som hører til det brasilianske selskapet Peccin, er stengt med øyeblikkelig virkning.

(©NTB)

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå