Aksje-NM 2016: Derfor er kursene 15 minutter forsinket

Handel i Aksje-NM skjer på samme måte som på børs – man kjøper til selgers kurs og selger til kjøpers kurs.


<p><b>HANDEL SKJER SOM PÅ BØRSEN:</b> I E24s aksjespill får deltagerne 100.000 fiktive kroner som kan brukes til å handle aksjer på Oslo Børs. Selv om pengene er fiktive, er børskursene reelle.</p>

HANDEL SKJER SOM PÅ BØRSEN: I E24s aksjespill får deltagerne 100.000 fiktive kroner som kan brukes til å handle aksjer på Oslo Børs. Selv om pengene er fiktive, er børskursene reelle.

Startskuddet for Aksje-NM 2016 går i det Oslo Børs åpner mandag morgen 25. januar.

Her kan du melde deg på og her kan du lese regler og vilkår for deltagelse i konkurransen.

Som tidligere år gjøres handlene mot kurser i realtid, og deltagerne kan handle så ofte de vil i Børsens åpningstid.

Kursene som vises på E24s sider er 15 minutter forsinket.

Det må de nødvendigvis være for å unngå krav om børslisens per deltager, opplyser Oslo Market Solutions (OMS), som har utviklet Aksje-NM for E24.

Derfor er kursene 15 minutter forsinket

«For at de som har tilgang til realtidsdata ikke skal kunne «se» 15 minutter inn i

fremtiden i spillet, skjer allikevel handel på realtidskurs. Om handel gjøres på forsinkede kurser, kan en spiller se at en aksje har gått opp de siste 15 minuttene, kjøpe den i spillet, og så selge den etter 15 minutter med gevinst,» opplyser OMS til E24.

Handel i spillet skjer på samme måte som på børs – man kjøper til selgers kurs, og selger til kjøpers kurs. Forskjellen er at handel i spillet selvfølgelig ikke påvirker reell handel på børsen.

Deltagerne kan handle i norske aksjer, egenkapitalbevis og såkalte EFT-er med aksjeporteføljer, indekser, råvarer og lignende instrumenter som underliggende.

Merk at rangeringer skjer på forsinkede kurser. Siste rangering kjører hver dag klokken 16.45 (og kan ta en del minutter, avhengig av antall deltagere). Klokken 17 hver dag skal resultatlistene være ferdige for den dagen.

Slik spiller du i Aksje-NM

Liker du å være best? Vil du vinne over venner og kollegaer? I Aksje-NM har du muligheten til å etablere en egen liga, og etablere deltagere til å konkurrere.

E24s aksjespill består av en hovedkonkurranse og seks delkonkurranser og går over seks uker, slik at siste konkurransedag blir fredag 4. mars.

Deltagerne får 100.000 fiktive kroner som kan brukes til å handle aksjer på Oslo Børs. Hver fredag etter at børsen har stengt kåres en ukevinner, som får en premie.

Deltageren som har høyest avkastning ved konkurransens slutt vinner.

Du kan melde deg på helt frem til den siste konkurranseuken, men vinnersjansene er større dersom du deltar fra start. I tillegg til hovedvinner vil det bli kåret ukevinnere i konkurransen.

Har du spørsmål til konkurransen kan du sende e-post til aksjenm@e24.no.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå