Ofte stilte spørsmål og svar

Se om du finner svar på det du lurer på her før du kontakter oss.


<p><b>AKSJE-SPILL:</b> I Aksje-NM er pengene fiktive, men kursene reelle.</p>

AKSJE-SPILL: I Aksje-NM er pengene fiktive, men kursene reelle.

Påmeldingen til Aksje-NM 2017 åpner 23. februar, og 1. mars starter konkurransen.

Har du spørsmål til påmeldingen og til konkurransen, kan du kontakte oss på aksjenm@e24.no. Men les gjerne gjennom denne listen først! Kanskje finner du svar på det du lurer på her.

1. Hvordan registrerer jeg meg i konkurransen?

Først må du opprette en SPiD-bruker. Dette gjør du her: SPiD . Når brukeren er opprettet og du er logget inn, går du videre til http://www.aksjenm.no for å registrere deg i selve konkurransen. Etter at registreringen er fullført, kan du starte spillet – vel og merke først når konkurransen er i gang 1. mars. 

Påmeldingen starter 22. februar!

2. Jeg er under 18, men har lyst til å være med. Kan jeg det?

Du kan delta i Aksje-NM selv om du er under 18 år, men da trenger vi samtykke fra foresatte. Samtykke må sendes skriftlig til aksjenm@e24.no.

3. Hvordan endrer jeg brukernavnet mitt?

For å endre navnet som vises i rangeringslisten må du sende en forespørsel til aksjenm@e24.no.

4. Hvordan melder jeg meg av?

Ønsker du å avslutte spillet og stenge kontoen, må du sende en forespørsel til aksjenm@e24.no.

5. Jeg/vi skal melde på studentlag. Hvordan gjør vi det?

Dere registrerer en bruker på vanlig vis. Denne brukeren må laget dele på. For å delta i studentligaen sender dere deretter en mail til aksjenm@e24.no hvor dere skriver at dere er påmeldt, hvem dere er (hvilken institusjon dere studerer ved) og hva lagets navn er.

Les mer om det her.

6. Hvordan oppretter jeg en gruppe?

Til høyre i startbildet er det en boks med navn «Rangering». Under denne finner du et valg for grupper. Her kan du opprette gruppe, og sende invitasjon på mail til dem du vil invitere.

7. Er kursene forsinket?

Nei! Nytt av året er live aksjekurser, og løsningen er gratis for alle deltakere i Aksje-NM under konkurransen. Kursene som vises på E24 er altså nå i sanntid, til forandring fra tidligere år, hvor kursene har vært vist med 15 minutters forsinkelse.

8. Koster det penger å delta i Aksje-NM?

Nei, det er gratis og det er heller ingen kurtasje.

9. Kan jeg shorte?

Nei, det finnes ingen funksjon for shorting.

10. Hva er premie?

Vi kårer både ukesvinnere og en hovedvinner av konkurransen, som alle vil få premier. Mer info om premiene kommer nærmere oppstart

11. Jeg prøver å kjøpe eller selge, men får feilmeldingen: «Ved å gjennomføre denne handelen vil du hittil i dag ha handlet mer enn 10 % av den gjennomsnittlige omsetningen for dette instrumentet over de siste 10 handelsdagene.» Hva betyr det?

Saken fortsetter under annonsen.

Denne feilmelding forteller deg at du prøver å handle mer enn 10 prosent av det handelsvolumet har vært i gjennomsnitt de siste 10 handelsdagene, noe Aksje-NMs regelverk setter grense for. Du får derfor ikke handlet eller solgt det volumet som du ønsker.

Denne typen feilmeldinger vil du ofte kunne få på lite likvide aksjer.

Les mer om dette i reglementet.

12. Er det en grense for hvor mange aksjer jeg kan kjøpe?

Nei, det er ingen begrensing oppad på antall aksjeposter, men det er et minimum. En deltaker kan maksimalt ha 25 prosent av porteføljens verdi i ett enkelt papir.

13. Jeg fikk en annen kurs ved kjøp enn det kursen stod i. Er det noe feil?

Det trenger det ikke være. Handel i spillet skjer på samme måte som på børs – man kjøper til selgers kurs, og selger til kjøpers kurs, så vær obs på det!


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå