E24 kårer Norges nye aksjekonge

Alle kan bli med og konkurrere om 50.000 kroner.

KÅRER NORGES DYKTIGSTE INVESTOR: I løpet av seks uker får vi svaret på hvem som blir Norges nye aksjekonge.<br/>
KÅRER NORGES DYKTIGSTE INVESTOR: I løpet av seks uker får vi svaret på hvem som blir Norges nye aksjekonge.

For fjerde året på rad arrangerer E24 børskonkurransen Aksje-NM. I seks uker fra 21. mai kan deltagerne «investere» 100.000 fiktive kroner i børsnoterte selskaper

Vinneren blir den som i løpet av de ukene konkurransen pågår klarer å få størst avkastning på de investerte pengene.

I hovedpremiepotten er 50.000 kroner mens den beste investoren for hver uke vil vinne en kaffemaskin fra Nespresso og et lydanlegg fra Geneva..

Meld deg på Aksje-NM på www.aksjenm.no (selve konkurransen starter 21. mai).

Her finner du regler og vilkår for Aksje-NM 2011

- Dette blir moro

E24s redaktør og administrerende direktør Per Valebrokk gleder seg til konkurransen starter:

- Dette skal bli utrolig morsomt å følge. I fjor hadde vi nesten 10.000 deltagere, og jeg håper at enda flere vil stille i år. Det som gjør det så moro er at alle deltagerne stiller med like muligheter. Vi har både hatt proffer og sylferske amatører som vinnere tidligere år.

Valebrokk peker på et ekstra spenningsmoment i år:

- Nytt av året er at du kan lage egne lister med hvilke andre spillere du vil følge. På den måten vil det være spenning, selv for de som ikke ligger og kniver helt i toppen, sier Valebrokk.

- Jeg håper derfor at folk oppfordrer venner og kolleger til å melde seg på, slik at de kan konkurrere mot hverandre.

Redaktøren merker godt at interessen for Aksje-NM er stor.

- Jeg møter stadig folk som spør meg når arrangementet starter igjen. Det er tydelig at det har blitt et veldig populært arrangement.

I fjor fikk vi en veldig dramatisk konkurranse hvor spilleren som lå i tet ble diskvalifisert grunnet kursmanipulasjon på Oslo Børs. Saken ligger nå hos Finanstilsynet.

- Slikt håper vi å unngå i år. Det skal være teft, og litt flaks, som gjør at deltagerne lykkes, ikke juks. Derfor har vi lagt inn nye prosedyrer for å overvåke spillet og handelen, sier Valebrokk.

Titusener og Geneva stereoanlegg

Førstepremien i årets konkurranse er 50.000 kroner på en handelskonto hos DNB.

Pengepremien står på en åpen konto og vinneren velger selv om han eller hun ønsker å investere videre hos DNB eller ta ut premien i kontanter.

I tillegg kåres det hver uke en ukesvinner, der den med best avkastning fra mandag til fredag får en kaffemaskin fra Nespresso og et lydanlegg fra Geneva.

Oppdaterte regler

Årets Aksje-NM starter onsdag 21. mai, men registreringen er nå åpnet.

I år, som i fjor, gjøres handlene mot kurser i realtid, og deltagerne kan handle så ofte de vil i børsens åpningstid.

Nytt av året er at deltagerne kan lage egne lister over andre deltagere de vil følge og konkurrere mot. I tillegg har vi full gjennomsiktighet i handelen. Det vil si at alle kan se hvilke aksjer andre deltagere har handlet i og til hvilke kurser.

Deltagerne kan handle i både norske aksjer, egenkapitalbevis og såkalte ETFer.

Starter aksjeskole

I forkant av oppstarten av Aksje-NM, vil E24 de neste ukene gå gjennom de mest grunnleggende kunnskapene du trenger for å delta i konkurransen om 50.000 kroner.

Frem til oppstarten av Aksje-NM vil vi skrive om hvordan aksjemarkedet fungerer gjennom artikkelserien «Aksjeskolen». Artiklene vil gå fra det helt grunnleggende til det noe mer avanserte.

I tillegg vil det være mulig å holde seg oppdatert på utvalgte porteføljer i konkurransen, samt få råd fra bransjeeksperter og fagfolk.

Meld deg på Aksje-NM på www.aksjenm.no.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå