Nå kan du melde deg på Aksje-NM 2016: Kan du slå Stian fra Krokstadelva?

Stian Damholt, trubaduren fra Krokstadelva, deltar i Aksje-NM for fjerde år på rad. Han har strategien klar: I år havner han blant topp tre.


<p><b>HEVDER SEG I TOPPEN:</b> Stian Damholt fra Krokstadelva har vært med og kjempet om topplasseringer i alle år han har deltatt i Aksje-NM.</p>

HEVDER SEG I TOPPEN: Stian Damholt fra Krokstadelva har vært med og kjempet om topplasseringer i alle år han har deltatt i Aksje-NM.

– Jeg er aksjeamatør og jobbemann, men jeg har fulgt med på markedet i 20 år, og kan gamble med både feriepenger og lønninger, sier Stian Damholt til E24.

Damholt er selvstendig næringsdrivende og jobber som omreisende mekaniker. Ha kan følge med på børsene opp til femten timer dagen.

– Det starter med åpningen på Oslo Børs, og så Amerika-børsen utover kvelden. Følger jeg med på hvordan Nasdaq og Dow Jones gjør det, får jeg noen pekepinn på hvordan den norske børsdagen blir påfølgende dag, sier han.

For fjerde år for rad skal Krokstadelva-mannen delta i E24s Aksje-NM. I flere år har han vært med og kjempet om topplasseringer, og i år er målet å havne blant topp tre.

Kan du slå Stian fra Krokstadelva i Aksje-NM 2016?

MELD DEG PÅ HER!

E24 arrangerer Aksje-NM for åttende gang. Fra 25. januar og i seks uker fremover kan du investere 100.000 fiktive kroner på Børsen.

Vinneren er den som får høyest avkastning.

Satser på grønn aksje

– Min strategi blir å kjøpe og selge aksjer som det er svingninger på, og ikke satse på børslokomotiver som Statoil, Seadrill og Frontline, sier han.

– Jeg har en kjempestor favoritt, og det er hydrogenselskapet med tickeren NEL, legger han til.

NEL er det første dedikerte hydrogenselskapet listet på Oslo Børs. I fjor sommer ble det kjent at selskapet, som investor Øystein Stray Spetalen står bak, har kjøpt det danske hydrogendrivstoff-selskapet H2 Logic. H2 Logic lager hydrogenstasjoner der hydrogenbiler kan få påfyll.

– Så dette er en grønn aksje, en kandidat som jeg tror har et doblingspotensial, sier Damholt.

Deler noen hemmeligheter

I løpet av de 20-årene med aksjeinteresse har Damholt lært seg noen triks:

– Det er vanlig når aksjer går veldig bratt opp, at de gjerne stuper igjen etter en times tid, og går man ut rett før den stuper, ja, da kan man tjene noen kroner, sier han.

– Og ti til femten minutter etter at Børsen har åpnet for dagen, skal alle inn og handle, så det er et godt salgstidspunkt, sier Damholt, og humrer:

– Nå skal jeg ikke dele alle hemmelighetene mine ... Men det er viktig å følge markedet og lese kurser, og aller helst skulle jeg fått litt innsideinformasjon. Men det er vanskelig for oss vanlige folk.

Slik spiller du i Aksje-NM

Liker du å være best? Vil du vinne over venner og kollegaer? I Aksje-NM har du muligheten til å etablere en egen liga, og etablere deltagere til å konkurrere.

Som tidligere år gjøres handlene mot kurser i realtid, og deltagerne kan handle så ofte de vil i Børsens åpningstid.

Kursene som vises på E24s sider er 15 minutter forsinket.

Deltagerne kan handle i norske aksjer, egenkapitalbevis og såkalte EFT-er med aksjeporteføljer, indekser, råvarer og lignende instrumenter som underliggende.

Du kan melde deg på helt frem til den siste konkurranseuken, men vinnersjansene er større dersom du deltar fra start. I tillegg til hovedvinner vil det bli kåret ukevinnere i konkurransen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå