Norges aksjekonge gir premien til kreftsyke barn

Han vant E24s NM-konkurranse i aksjehandel. Deler av premien gir han bort til kreftsyke barn. – Slike donasjoner er alfa og omega for oss, sier Radiumhospitalet.

<p><b>FERDIG:</b> Fredag ble det klart at anonyme «Texas» er Norges nye aksjekonge. Han sier han vi være tilbake for å forsvare tittelen neste år.<br/></p>

FERDIG: Fredag ble det klart at anonyme «Texas» er Norges nye aksjekonge. Han sier han vi være tilbake for å forsvare tittelen neste år.

Fredag ble det klart at spilleren med brukernavnet «Texas» er Norges beste aksjehandler for 2015, med en totalavkastning på 51,99 prosent på porteføljen i E24s uoffisielle norgesmesterskap.

Han er dermed vinner av en TV-benk med innebygd stereoanlegg, surroundlyd og tilkobling av TV, verdt 24.995 kroner fra Geneva. I tillegg får han et gavekort til en verdi på 15.000 kroner Geneva.

Disse pengene har han imidlertid ingen planer om å beholde selv. Verdien av gavekortet vil bli donert til Radiumhospitalets fond for barn og unge.

Han ønsker ikke å skape noe oppstyr rundt donasjonen og vil derfor å forbli anonym.

<p><b>GLAD:</b> Legatbestyrer Øystein Solheim Lien ved Radiumhospitalets legater.</p>

GLAD: Legatbestyrer Øystein Solheim Lien ved Radiumhospitalets legater.

– Kreft er en forferdelig sykdom, og det minste jeg kan gjøre er å donere disse pengene til de som jobber med noe så viktig og som virkelig trenger det, sier «Texas», som til daglig jobber med finans i USA. 

– Jeg har hele tiden vært klar på at jeg ville donere bort i hvert fall deler av premien om jeg skulle vinne. Radiumhospitalet virker som en svært god sak, sier «Texas» til E24.

Takker og bukker

– Dette er en svært hyggelig og velkommen nyhet for oss, sier legatbestyrer Øystein Solheim Lien i Radiumhospitalets legater til E24.

Han legger til at donasjonen vil gå til legatets fond for arbeid med kreftsyke barn og unge. 

– Slike donasjoner er alfa og omega for oss, fordi det betyr at vi kan opprettholde det arbeidet vi gjør ved Radiumhospitalet, sier Lien til E24.

– Du får hilse så mye til vinneren og gratulere med seieren, og takke så mye fra oss. Helsesektoren er jo ganske langt unna finansverden, så det er flott å se at finansfolk også viser en interesse i det arbeidet vi gjør.

– Har du hørt om Aksje-NM?

– Jeg har hørt om det, men jeg kan ikke si meg kjent med konkurransen. Nå bør jeg kanskje lese litt om det, sier Lien til E24.

Oljemygg

I likhet med mange andre i konkurransen gikk også «Texas» tidlig inn i oljemyggen African Petroleum Corporation som i løpet av konkurransen første to uker hadde en vekst på 156 prosent på Oslo Børs.

– Porteføljen min var satt sammen med tanke på volatilitet, og slike små selskaper som kan gå veldig på kort tid, sier «Texas».

Han solgte seg ut da African Petroleum Corporation var på topp i andre uke av Aksje-NM. Siden da har han ligget blant de beste til tross for at han ikke har gjort noen endringer i porteføljen.

Forrige uke steg han til første plassen, og har ligget stabilt der siden den gang til tross for at andre plassen Gullichsen tok innpå i løpet av fredagen og endte opp kun fire prosent bak «Texas».

Familiekonkurranse

– Jeg har vært med i konkurransen de siste tre årene, og hvert år har vi også konkurranse innad i familien. Tidligere har jeg ikke klart meg så bra, men i år er jeg veldig fornøyd, sier NM-vinneren.

Han legger til at han skal nok skal kose seg veldig med seieren neste gang han treffer familien. 

– Jeg tror ikke det blir så mye feiring i kveld, men jeg har store planer om å ta dette igjen neste gang jeg ser familien min.

Han håper også neste års vinner donerer bort deler av premien sin til et veldedig formål.

– Det skulle bare mangle at en gjorde det. Konkurransen er jo gratis så det en eventuelt skulle få er bare overskudd da er det fint å gi det til noen som trenger dette mer enn deg selv, forteller «Texas» til E24. 

Om du ikke rakk å melde deg på Aksje-NM, eller ikke er fornøyd med resultatet ditt kan du allerede søndag melde deg på Aksjeligaen og delta i konkurransen om flotte premier helt frem til desember.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå