Ukesvinner i Aksje-NM: – Tåpelig å jukse seg til seier

Håkon Lillelien (17) ble den ekte ukesvinneren etter at to NM-deltakere denne uken ble diskvalifisert på grunn av juks i aksjekonkurransen.

<p><b>VANT:</b> - Drømmen er å bli aksjemegler, sier Håkon Lillelien (17). Denne uken stakk han av med ukeseier i Aksje-NM.</p><p><br/></p>

VANT: - Drømmen er å bli aksjemegler, sier Håkon Lillelien (17). Denne uken stakk han av med ukeseier i Aksje-NM.


I Aksje-NMs femte uke var det to spillere som jukset seg til toppen av spillet.

Aksje-NMs jury bestående av Oslo Market Solutions og E24s ansvarlige redaktør, Per Valebrokk, konkluderte med at fremgangsmåten ikke var i tråd med konkurransens regelverk, og de to spillerne endte opp med å bli suspendert og fjernet fra rangeringen.

Dermed ble det Håkon Lillelien (17) fra Slemmestad som stakk av med denne ukens seier.

– Da jeg sjekket i fritimen på skolen og da lå jeg på sjette og fjerdeplass. Det var litt nerver. Det er veldig gøy å vinne, sier Håkon Lillelien til E24.

Totalt endte han opp med en avkastning på 13,33 prosent i Aksje-NMs femte uke.

– Interessen startet på barneskolen

17-åringen går i første klasse på videregående, og drømmen er å bli aksjemegler. Han sier han bruker et par timer hver dag på aksje-interessen:

-Interessen for aksjer begynte i 7. klasse på barneskolen og jeg har fulgt med hver dag siden da. Jeg synes det er spennende hvordan nyheter og avtaler påvirker kursene.

Se Lilleliens portefølje her!

Denne uken var det aksjer i Selvaag Bolig, Tanker og Thin Film og som spikret seieren:

– Jeg er opptatt av fundamental analyse, og ser på prisingen til selskapet i forhold til hvilke verdier selskapet har og om selskapet har god ledelse. I Aksje-NM har jeg prøvd å utnytte lav oljepris og volatile aksjer. Jeg har også gått for ukeseier, sier Lillelien som jo lykkes med det.

– Tåpelig å jukse

Han sier han følger med på innsidehandler og leser anbefalinger. Han fikk også med seg bevegelsene til de to spillerne som nå er suspendert:

– Jeg la merke til porteføljene deres og så at de solgte seg inn og ut av samme selskap flere ganger. Jeg synes det blir tåpelig å jukse seg til seier, sier han.

Vil du se om du kan slå Lillelien og de andre vinnerne?Test ut Aksje-NM her!

Denne uken hadde Lillelien 0,9 prosentpoeng høyere avkastning på porteføljen enn nestemann. Særlig fornøyd er han med å komme forbi daytrader Svend Egil Larsen.

– Jeg hadde et lite mål om å slå ham, sier han.

– Brant meg på Opera

I forrige uke bød selskapet Opera på utfordringer for Lillelien, men i den femte uken av Aksje-NM har han steget over 11.861 plasser:

– Jeg gjorde som mange andre og brant meg på Opera, sier han.

Et annet selskap som har gått i minus for ham er oppdrettsselskapet Bakkafrost. Han kjøpte aksjen tidlig:

– Men jeg sitter i det enda og har fortsatt tro på den. Jeg tror sjømat skal gjøre det bra, sier han.

Lillelien er den femte vinneren som tar med seg en kaffemaskin fra Nespresso til en verdi av 5.000 kroner.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå