De beste burgerne i New York

Amerika – land of the free, home of the burgers! I et ungt land med begrensede mattradisjoner har den amerikanske cheeseburgeren blitt et kulinarisk ikon.

 • Anders Husa og Kaitlin Orr
Publisert: Publisert:

Burgeren er nærmest en superstjerne i USA og et symbol på alt som er godt og velsmakende.

For amerikanere flest er burgeren den ultimate trøstematen. Den er en perfekt håndholdt snack for når du er på farten, en himmelsk kombinasjon av brød, smeltet ost, og kjøtt. Hvem liker ikke fett og umami, liksom?

Jo da, amerikanerne kan overdrive.

Det finnes burgere med stabler av kjøtt og ost som minner mer om skyskrapere enn mat. Og det finnes ikke grenser for hva som kan fungere som garnityr. Glem sylteagurk, bacon og løk – vi snakker om mac'n'cheese, surf’n’turf, og peanut butter & jelly i de mest ekstreme tilfellene. Hvis du får plass til det mellom to brød, så har det garantert vært prøvd av noen før deg.

Burger og fries fra Minetta Tavern i New York.

Men de beste burgerne er aldri disse monsterkreasjonene som du ser i food porn-videoer på sosiale medier – det er de enklere burgerne som vinner smakstestene våre i alle fall.

Du får de beste burgerne fra spesialiserte burgersjapper, samt enkelte restauranter og diners.

På de rette stedene får du kjøtt av høy kvalitet og burgeren er stekt perfekt medium rare. Brødet skal være mykt og smake av smør, og må evne og holde kjøttet og alt tilbehøret sammen uten å bli bløtt.

Vi har brukt flere år og utallige besøk på å prøve alle de beste burgerne i New York, fra ikoniske restauranter som Peter Luger, The Spotted Pig, Le Rivage og J.G. Melon, til Instagram-hippe steder som Burger Joint og Black Tap.

Vi har gjort dette slik at du slipper. I stedet kan du ganske enkelt følge listen vår under for de fem beste burgerne i New York.

Emily

The Emmy Burger er vår favoritt-cheeseburger i New York.

Vår favorittburger i New York finner du, av alle steder, på en pizzarestaurant i Brooklyn.

De første årene hadde Emily kun 25 burgere tilgjengelig per dag, men nå er den tilgjengelig hele dagen.

Hva gjør den så perfekt, spør du? Vel, først og fremst kjøttet! The Emmy Burger er laget med kjøtt av ekstremt høy kvalitet (dry aged fra en lokal slakter) og er selvsagt perfekt rosa stekt.

Les også

Fem nye steder i Oslo du må spise

Den store kjøttpucken blir toppet med en usunn mengde smeltet cheddarost, karamellisert løk og sist, men ikke minst, en saus som har den perfekte balansen mellom søt, syrlig og spicy.

Det hele samles i et luftig burgerbrød fra et lokalt bakeri som er laget på en unik hybrid mellom brioche- og kringledeig. Det er søtt, det er salt, det er fettete og det er en umami-bombe som eksploderer i munnen din.

Dette er ikke en billig burger (den koster $31), men siden det inkluderer fries i tillegg synes vi den er verdt hver krone.

Merk: Emily har nå flere lokasjoner, samt et par steder kalt Emmy Squared, men hver restaurant har en burger som er unik for det stedet. Bare den originale Emily i Clinton Hill serverer denne eksakte versjonen av The Emmy Burger som vi beskriver her.

Adresse: 919 Fulton St, Brooklyn, New York

Shake Shack

The ShackBurger på Shake Shack er vår favoritt hurtigmatkjedeburger.

Vi har lenge vært fans av Shake Shack og bruker denne burgeren som et slags utgangspunkt når vi tester nye burgere rundt om i verden.

Danny Meyers populære burgerkjede er vår favoritt i kategorien fast food-burgere.

Hvis en burger ikke er bedre enn Shake Shack, er den da egentlig verdt prisen (og kaloriene)? Svaret er selvsagt nei, og da vil vi mye heller spise en enkel og langt rimeligere Shake Shack-burger som alltid tilfredsstiller saltsuget.

På en av våre nylige turer til New York besøkte vi Shake Shack Innovation Kitchen, hvor kjøkkensjef og kulinarisk direktør Mark Rosati tester nye burgerideer og eksperimenterer med råvarer i sesong.

Her fikk vi se de små detaljene som gjør at Shake Shack smaker så godt, for eksempel at de steker brødet med litt smør på innsiden. Og som alltid, mye av hemmeligheten ligger i sausen!

Stilen her er smashburger, som innebærer at de presser kjøttet helt tett på stekeflaten, noe som resulterer i en karamellisering som gir mer smakskompleksitet.

Hvis du besøker Innovation Kitchen, kan du altså være blant de første som smaker på fremtidige bestselgere, men hvis du vil besøke den originale Shake Shack-lokasjonen så ligger den ikoniske gatematkiosken i Madison Square Park.

Adresse: 225 Varick St, New York

Virginia’s

Benmargsmarmeladen er det som gjør burgeren til Virginia’s unik.

På en nabolagsrestaurant i East Village finner du en av New Yorks beste burgere.

En tykk og saftig patty av kvernet oksekjøtt, serveres i et grillet briochebrød toppet med cheddar, karamellisert løk, beinmargsmarmelade og majones.

Burgeren er perfekt tilberedt, den oser av kjøttjuice, og vi elsker den søte smaken fra løken.

Du kan legge til stekt bacon om du ønsker, men personlig synes vi det stjeler for mye smak fra kjøttet.

Merk: Virginia's er midlertidig stengt mens de flytter til et nytt lokale.

Adresse: 647 E 11th St, New York

Mighties

Mighties er et nytt burgersted fra kokkene bak velkjente Contra og Wildair.

Mighties er et relativt nyåpnet burgersted fra kokkene Fabián von Hauske Valtierra og Jeremiah Stone, kjent fra restaurantene Contra og Wildair – førstnevnte med stjerne i Michelin-guiden.

Mighties ligger inne på Essex Market på Lower East Side, og er et godt alternativ for når du trenger en matbit på farten.

Deres klassiske cheeseburger er laget med kjøtt fra gressforede dyr, og får følge av ost, tomat, salat og Mighties’ egen saus.

Les også

Guide til Belgia

Som så mange andre gode burgere i USA serveres den på smått legendariske Martin's Potato Roll.

Denne burgeren minnet oss om Shake Shack, men siden det ikke er en smashburger er burgerkjøttet tykkere med et rosa senter.

Noen ganger serverer de burgere i begrenset opplag, for eksempel burgere laget med tørrlagret bigg, patty melts og smashburgere. Du kan sjekke Instagram for å se når de annonserer spesialtilbud.

Adresse: 15 Delancey St, New York

Minetta’s Tavern

Black Label Burger på Minetta Tavern er den mest hypede burgeren i New York.

Minetta Tavern er en institusjon i New York. Det er umulig å ha en samtale med noen om burgere i denne byen uten at noen refererer til dette stedet.

På vår siste tur til New York, besøkte vi endelig den ikoniske hjørnekroa i Greenwich Village. Det var på tide å se hva hypen handlet om.

Det er kun to burgere på menyen her: Minetta Burger ($29), som kommer toppet med ost, og Black Label Burger ($36), som ikke har ost, men hvor kjøttet er av førsteklasses dry aged biff.

Dette stedet er en institusjon i New York!

Alle grønnsakene serveres ved siden av, så du kan selv bestemme om du vil legge til salat eller tomater.

Black Label Burger var betydelig bedre enn Minetta Burger – du kunne virkelig smake forskjellen i kjøttkvaliteten.

Dette er en god burger, uten tvil, men for at den skal være en perfekt burger for oss så trenger den osten, den trenger litt mer salt, og den trenger saus. Men burgerne var perfekt tilberedt, og vi satte pris på at fokuset er på den rene kjøttsmaken.

Tips: her trenger du en reservasjon, da dette stedet fylles opp!

Adresse: 113 MacDougal St, New York, New York

Hva er dine favorittburgere i New York? Kommenter gjerne under.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Anders & Kaitlin
 2. Anders & Kaitlin
 3. Shake Shack
 4. Restaurant
 5. Restauranter
 6. Brooklyn
 7. Mat og drikke

Flere artikler

 1. Guide: Københavns beste burgere

 2. Guide: Den beste maten under 130 kroner i Oslo

 3. Guide til Los Angeles

 4. Den beste maten under 100 danske kroner i København

 5. Taco crawl i Los Angeles