Anders & Kaitlin

E24 med ny matsatsing: – Håper leserne er sultne

SAN FRANCISCO (E24) Anders Husa og Kaitlin Orr er noen av Skandinavias største mat-influensere. Nå innleder de et samarbeid med E24.

GLADE I MAT: Anders Husa og Kaitlin Orr reiser over hele verden for å teste ut alt fra matvogner til luksusrestauranter.
  • Linn Kongsli Hillestad
  • Jason Henry (Foto)
Publisert: Publisert:

For de fleste av oss kan det høres ut som en drøm: Anders Husa og Kaitlin Orr tjener til livets opphold ved å reise verden rundt og spise på restaurant.

Fra foodtrucks i Los Angeles, bakerier i Tallinn og Michelin-restauranter i København sender de ut fargerike bilder og videoer på blogg og sosiale medier.

Her har de etter hvert fått en stor tilhengerskare. Med til sammen 237.000 følgere på Instagram, er samboerparet noen av Skandinavias største mat-influensere.

– Det er en drømmejobb, men det er mye mer arbeid enn folk tror, sier Kaitlin Orr, før hun skynder seg å understreke at hun på ingen måte klager.

– Vi begynte begge å blogge av en lidenskap for mat og reise. Det er ikke noe vi heller vil gjøre enn dette.

Les også

De 25 beste rettene vi spiste i 2021

Møttes på Maaemo

Anders Husa og Kaitlin Orr etablerte seg først som matbloggere hver for seg. For Husa begynte lidenskapen hjemme på kjøkkenet på Vestlandet, hvor faren lærte ham å lage mat.

Så utviklet det seg. Han eksperimenterte mer og mer med oppskrifter fra ulike steder i verden og sendte lister over gode restauranter til venner på e-post.

– Etter hvert tenkte jeg at jeg kanskje bare burde publisere dem, sier han.

Først var bloggen en hobby, men for fem år siden bestemte Husa seg for å satse alt. Han sa opp jobben og begynte å skrive om mat på fulltid.

PÅ MATREISE: Kaitlin Orr og Anders Husa oppholder seg for tiden på vestkysten i USA.

På den andre siden av Atlanteren vokste Kaitlin Orr opp med et avokadotre i hagen i Los Angeles og lærte seg tidlig å elske tacos fra nabolandet rett over grensen.

Hun begynte som blogger da hun var student i New York og elsket å utforske byens restauranter.

– Det var egentlig en unnskyldning for ikke å spise i skolens kafeteria, sier Orr.

– Hvis de hadde hatt bedre mat, ville jeg kanskje aldri ha startet en blogg.

Les på E24+

– Hun har aldri jobbet mot å bli Michelin-kokk

I 2018 krysset matveiene deres hverandre for første gang, passende nok på en trestjerners Michelin-restaurant: Maaemo i Oslo. Her ble de sittende ved siden av hverandre på et matarrangement, og Husa hjalp Orr med anbefalinger og reservasjoner til en forestående Sverige-tur.

– Så sa jeg at jeg noe sånt som: «Du burde bli med, det er ikke like gøy å spise alene». Siden den gang har vi bare reist sammen, sier Orr.

De beste opplevelsene

De tok raskt på seg ulike roller: Orr skriver som regel blogginnleggene, Husa filmer, tar bilder og redigerer. Det var heller ikke vanskelig å finne ut hvor de ville basere seg; begge mener København er en av verdens mest imponerende matbyer.

Men den amerikanske matbloggeren har også latt seg imponere av det norske kjøkkenet, spesielt råvarene.

– Jeg synes norsk sjømat er best i verden, sier hun.

– Sjømat må være av god kvalitet, ikke sant? Det er forskjellen. Norske kamskjell, og sjøkreps er noe av favorittmaten min noensinne.

STORBYFAVORITT: Kaitlin Orr har vokst opp i Los Angeles, som både hun og samboeren mener er en av verdens beste matbyer.

Når E24 snakker med samboerparet, er de på første USA-tur siden før pandemien brøt ut. De har tilbrakt en lengre periode i New York, før de reiste over til Orrs hjemby Los Angeles. Herfra skal de også reise nordover langs kysten.

– Vi skal både besøke noen av favorittstedene våre og prøve ut nye restauranter som har åpnet de siste årene, sier Orr.

Bak hver reise ligger en mengde research, en prosess som gjerne starter før de vet hvor de skal dra.

– Vi ønsker å guide folk til de aller beste restaurantene og matopplevelsene over hele verden, sier Orr.

Les også

Bølgen & Moi selges til Eik Servering

Det betyr ikke nødvendigvis de dyreste. Det kan være å finne den beste pizzaen i New York eller den beste gatetacoen i Los Angeles. Aller helst lokale favoritter.

– Vi omtaler bare ting vi har prøvd og godkjent selv. Vi inkluderer ikke et sted bare fordi det er hypet eller populært, sier Husa, som understreker at de aldri får gratis måltider eller betalt av restauranter på andre måter.

Guider og oppskrifter

På spørsmål om hva E24s lesere kan forvente seg, trekker Orr og Husa frem positiv energi og lidenskap.

– Målet vårt er å finne restauranter vi tror vi liker, sier Husa.

– Hvis vi skriver om noe, er det fordi vi elsker det. Og vi vil at du skal dra dit fordi det er fantastisk, sier Orr.

NYE BIDRAGSYTERE: Anders Husa og Kaitlin Orr skal publisere guider, anbefalinger og oppskrifter i E24 fremover.

Favoritten er guider og anbefalinger, og de er ekstra godt bevandret i Oslo, København, New York og Los Angeles. I tillegg varsler de en og annen oppskrift.

– Vi kommer nok til å publisere Kaitlins pannekakeoppskrift. Den har vært veldig populær, sier Husa og smiler.

– Er det noe annet dere vil si til leserne?

– Vel. Jeg håper de er sultne, sier Orr og ler.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Anders & Kaitlin
  2. Restauranter
  3. Blogg
  4. Sjømat
  5. Los Angeles
  6. Matreise
  7. Anders & Kaitlin

Flere artikler

  1. Guide til Los Angeles

  2. De 25 beste rettene vi spiste i 2021

  3. Guide til Belgia

  4. Guide til Athen

  5. Road trip i California