Fem nye steder i Oslo du må spise

Det har vært en boom av nye restaurantåpninger i Oslo etter pandemien. Her er fem steder du bør få med deg nå.

  • Anders Husa og Kaitlin Orr
Publisert: Publisert:

Nedstengningene så ikke ut til å sette bransjen tilbake på den fronten, snarere så det ut til å utløse kreativitet og nye ideer i den stadig voksende matscenen i byen.

Det er en spennende tid for matelskere i Oslo, med andre ord.

Selv om vi nå holder til i København, må vi stadig oftere tilbake til Norges hovedstad for å holde oss oppdatert. Hver gang vi besøker, legger vi til noe nytt i Oslo-kartet vårt og sørger for at det er relevant og oppdatert med byens beste nye kulinariske adresser.

På vårt siste besøk, i mars i år, sjekket vi ut de mest spennende nyåpningene. Her er fem restauranter i Oslo du bør besøke i 2022!

Bar Amour

Bar Amour har et stort utvalg av naturviner.

«Det finst ei trapp som går ner til en kjeller», synger Kaizers Orchestra på hitlåten Resistansen, men det finnes også en trapp som går opp til en bar. Nærmere bestemt i etasjen over pizzarestauranten Tranen/Lofthus Samvirkelag.

I lokalet hvor den legendariske cocktailbaren Morgenstierne pleide å holde til, ligger nå spisestedet Bar Amour.

Les også

Guide: Københavns beste burgere

Stemningen her er som tatt ut av sangteksten til Janove Ottesen, men i stedet for russisk rulett finner man pickleback shots med polsk vodka.

Den unge kokken Halaigh Whelan-McManus (med bakgrunn fra blant annet Maaemo og Hot Shop) har tatt over kjøkkenet her – dog er ordet kjøkken å ta hardt i for den lille baren.

Vaffel med tare-is og kaviar til dessert.

Det er utrolig imponerende hvor høyt matlagingsnivå Whelan-McManus klarer å trylle frem bak bardisken. Kun bevæpnet med en japansk binchotan-grill og et vaffeljern som sine kulinariske våpen, leverer han en strålende seksretters meny.

Halaigh er et enmannsshow matmessig, men heldigvis har han bar & restaurantsjef Jonas Faye-Schjøll Thommessen med på laget på drikkesiden.

Vinutvalget, som deles med Tranen, er eksepsjonelt bra for naturvinselskere. Vi drakk en oransjevin fra franske L'Octavin og en lett og syrlig rødvin fra Serragghia i Italia.

Adresse: Waldemar Thranes gate 70, Oslo

The Little Pickle

Sunday Roast på The Little Pickle.

Deler av teamet som tidligere drev Imperial og The Tea Room (begge stengte under pandemien), var inspirert av populære London-restauranter som St. John og The Laughing Heart da de åpnet The Little Pickle tidligere i år.

Konseptet er enkelt: En avslappet nabolagsrestaurant med småretter og deleretter hentet primært fra det britiske kjøkken.

Kjøkkensjefrollen deles mellom britiske Tom Downes og svenske Stina Hjalmarson – begge med bakgrunn fra Maaemo.

Sitron- og bringebærtrifle med strø.

Fokuset her er på god og ærlig matlaging med lokale, økologiske råvarer.

På søndager serverer de tradisjonell Sunday roast, og det er akkurat så erkebritisk som du kan tenke deg, med oksestek, brun saus, stekte poteter, cauliflower cheese og selvsagt Yorkshire pudding.

Les også

Slik booker du bord på Alchemist

Vinkartet er lite, men med fokus på kvalitet. Vi så flere av våre favorittprodusenter på lista, for eksempel, Heinrich, La Sorga og Ganevat.

Adresse: Jens Bjelkes gate 9a, Oslo

Kafeteria August

En frokosttallerken med brød, ost, egg og mortadella-skinke.

Kafeteria August er en uformell restaurant og vinbar fra Esben Holmboe Bang.

Kjøkkensjef Petter Rolund Antonsen jobbet sist som kokk på Maaemo, men flere kjenner ham nok også som tidligere kjøkkensjef på Smalhans.

Den veldesignede kafeteriaen er åpen hele dagen. Om morgenen serveres minimalistiske frokosttallerkener, bakverk og kaffe.

Senere på dagen kan man få enkle grønnsakretter og småretter som potetsalat og tartar – enkelt, men veldig godt!

Tartaren på Kafeteria August var utmerket.

Når dag blir til kveld får man vin i glasset og høyere volum over anlegget.

I slutten av april åpner Holmboe Bang også en annen restaurant vegg i vegg med Kafeteria August. Mon Oncle blir en fransk restaurant med høye ambisjoner. Vi gleder oss til å sjekke ut denne restauranten på vårt neste besøk til Oslo!

Adresse: Universitetsgata 9, Oslo

Schlägergården

Norske kamskjell med eple, agurk, umodne stikkelsbær og solbærolje.

Björn Svensson er et kjent navn for mange i Oslos matscene.

Den svenskfødte kokken har hatt Michelin-stjerne på hele tre steder: Først på Oscarsgate, deretter på Fauna, og sist gang på Galt. Men det kan virke som at det ikke ligger i Svenssons natur å slå seg til ro med noe.

Galt stengte under pandemien, og nå har Svensson flyttet seg ut av bysentrum.

En luksuriøs kaviarservering med beinmarg, rødbeter og knekkbrød.

Den nyeste restauranten hans, Schlägergården, ligger en kort kjøretur utenfor Oslo sentrum, på Lilleaker.

Her har Svensson overtatt og renovert et gammelt gårdshus fra 1700-tallet. Stemningen og interiøret er så koselig at det nesten føles som om du spiser hjemme hos Björn.

Brødserveringen fra Ille Brød med smør.

I kjent stil byr smaksmenyen på det beste av norske råvarer, som kamskjell og sjøkreps.

Tilleggsretter med løjrom og kaviar tilbys for de som ønsker noe ekstra luksuriøst. Oslos desidert beste surdeigsbrød fra Ille Brød er også et fast innslag på menyen.

Adresse: Lilleakerveien 30, Oslo

J2

J2 sin burger er laget med mungbønne, svin og kimchi og serveres i brioche farget sort med blekksprutblekk.

Selv om J2 åpnet for noen år siden, fløy restauranten litt under radaren vår – godt hjulpet av pandemi og nedstengninger. Men nå bør en reservasjon her være en prioritet for enhver matelsker i Norge.

Med en moderne koreansk smaksmeny er J2 et friskt pust i Oslos restaurantutvalg – det finnes ikke noe tilsvarende i byen!

Kimchi og salatwraps som tilbehør.

Fra rå norske kamskjell med eple og chili til koreansk bibimbap med sjøgress og sopp – vi nøt hver eneste rett på syvrettersmenyen.

Signaturretten er en mini slider laget på mungbønne, servert i et sort burgerbrød.

Vår favorittservering var imidlertid hovedretten av Iberico-svin som kom med salatwraps, blomkålpuré og kimchi.

Hovedretten av Iberico-svin og blomkålpuré.

J2 tilbyr en annerledes drikkepakke hvor man i tillegg til vin får smake både japansk sake og koreansk risvin.

Adresse: Pilestredet 63A, Oslo

Les også

Guide til Belgia

Les også

Oslos beste cocktailbarer

Les også

Anmeldelse: Lofoten Food Studio

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Anders & Kaitlin
  2. Restaurant
  3. Restaurantanmeldelse
  4. Mat og drikke
  5. Oslo

Flere artikler

  1. Anmeldelse: Lofoten Food Studio

  2. De beste burgerne i New York

  3. Guide: Her bør du drikke naturvin i Oslo

  4. Guide til Santorini

  5. Guide til Belgia