Guide: Den beste maten under 130 kroner i Oslo

Oslo har fantastiske restauranter, men er ikke akkurat kjent for lave priser – snarere tvert imot. Det er likevel fullt mulig å få seg et godt måltid selv om du har et stramt budsjett.

  • Anders Husa og Kaitlin Orr
Publisert:

Det kan imidlertid være vanskelig å lete seg gjennom jungelen av tilbud.

Derfor har vi gjort jobben for deg og laget en guide til våre favoritter blant de billige spisestedene i Oslo – skjulte perler som serverer gatemat og takeaway av god kvalitet.

Disse rettene gir deg mye for pengene og er den perfekte maten når du er på farten – og alle koster under 130 kroner (de fleste under 100).

De beste billige spisestedene i Oslo

I tillegg til en øvre grense på 130 kroner per rett, satte vi noen flere kriterier for denne guiden. Restauranter med bordservering er ekskludert. Guiden inneholder kun mat du kan ta med deg i hånden og spise mens du går. 

Vi har også valgt ikke å ta med bakverk i guiden, samt begrense listen til favorittstedene våre i hver kategori – altså, kun én burger, én sandwich med fritert kylling, én falafel, osv. 

Syverkiosken – pølse i brød (20–35 kroner)

Gå til Syverkiosken ved Alexander Kiellands plass for det minst luksuriøse måltidet i Oslo.

Denne legendariske pølseboden har vært her siden 1979 og er den siste gjenværende kiosken av sitt slag.

Syverkiosken har bare én type pølse på menyen – wiener – men veier opp for dette med et stort utvalg tilbehør. Pølsen koster 20 kroner, og alt tilbehør (også lompe eller brød) koster ekstra.

Adresse: Maridalsveien 45B, Oslo

Stykke – pizzastykke (54–59 kroner)

Etter en tur til New York ble de to pizzaelskerene bak konseptet Stykke inspirert til å åpne en pizzasjappe i Oslo.

De har utviklet en deigoppskrift som hyller pizzaheltene deres fra New York samtidig som de gir den sitt eget særpreg, og pizzaen selges, som navnet tilsier, i stykker.

Vår favoritt er White Pizza, inspirert av Best Pizza i Williamsburg, der fyllet består av ricotta, mozzarella, karamellisert løk og persille.

Stykke holdt inntil nylig til på minigolfbanen Oslo Camping, men er for tiden stengt. De gjenåpner etter planen til våren i det tidligere lokalet til Pipa på Hasle, og det ryktes at Atli Mar Yngvason fra Katla skal hjelpe til med å utvide menyen.

Adresse: Bøkkerveien 11, Oslo

Focacceria – focaccia (30–72 kroner)

Focacceria er en av Oslos skjulte perler. Stedet ligger vegg i vegg med den populære pizzarestauranten Villa Paradiso i Markveien på Grünerløkka, og denne lille sjappa spesialiserer seg på focaccia – luftige, firkantede stykker av deig toppet med ferske italienske råvarer.

Etter vår mening er Focacceria uhorvelig mer interessant enn den berømte storebroren sin.

Ikke gå glipp av focaccia-sandwichen med trøffelmortadella, hvis de har den på menyen.

Adresse: Markveien 34, Oslo

Focacceria er blant stedene på listen over den beste billige maten i hovedstaden.

Falafel Me – falafelwrap (59 kroner)

På Falafel Me i Storgata i sentrum får vi den falafelwrapen vi liker aller best i Oslo.

Her lager de en fersk kikertrøre som de former til falafler og friterer «à la minute» for hver bestilling.

De sprø, smaksrike falaflene pakkes inn i tynne brødlefser - sammen med friske grønnsaker og valgfrie sauser for bare 59 kroner.

Gå for full pakke og bestill en med alt, og be om en miks av sterk og mild saus.

Adresse: Storgata 13, Oslo

Stangeriet – pulled chicken sandwich (89 kroner)

Denne sandwichen med langtidsstekt, mør confitkylling fra Stangeriet er noe av det vi liker aller best å spise når vi handler i Mathallen.

Den saftige kyllingen er marinert med massevis av urter og serveres i en mykt og luftig hamburgerbrød med coleslaw, rødløk og aioli.

Adresse: Vulkan 5, Oslo

Les også

Slik booker du bord på Alchemist

Illegal Burger – burger (112–124 kroner)

Illegal Burger serverer en av de beste takeaway-burgerene vi vet om i Oslo.

De Josper-grillede karbonadene deres er så saftige og umamirike som de kan bli, og de ovnsstekte potetene er alltid perfekt sprø.

Still deg i kø i det lille lokalet i Møllergata, eller gå til den nye og større restauranten på Grünerløkka.

Favorittburgeren vår er Gourmet, som serveres med trøffelmajones, sopp og ost.

Adresse: Olaf Ryes plass 4, Oslo

Freddy Fuego – burrito (120–130 kroner)

Freddy Fuego er en sikker vinner når vi får lyst på burritos i Oslo.

Denne uavhengige lokale burritosjappa langtidssteker alt kjøtt og lager sine egne salsaer. Yndlingsfyllet vårt er det saftige svinekjøttet.

Vi ber om ris, bønner, ost, rømme, grillet paprika og løk i burritoen, samt Freddy Fuegos sterke signatursaus xni pec med marinert rødløk og oregano.

Adresse: Hausmanns gate 31a, Oslo

Fly Chicken – fritert kyllingsandwich (125 kroner)

Det som begynte som en pop-up-restaurant, har nå flere utsalgssteder både i Oslo og andre storbyer i Norge.

Fly Chicken serverer fritert kylling i luftige briochebrød.

Gå for den klassiske Fly Sandwich – frityrstekt kylling med jalapeños, bacon, coleslaw og cheddar. Den er «clucking good», som de selv sier.

Adresse: Torggata 9, Oslo

Hva er dine favorittsteder for billig mat i Oslo? Del din mening i kommentarfeltet.

Les også

Guide: Københavns beste burgere

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Anders & Kaitlin
  2. Restauranter
  3. Guider
  4. Mat
  5. Oslo

Flere artikler

  1. Den beste maten under 100 danske kroner i København

  2. Guide til Athen

  3. Guide: Københavns beste burgere

  4. De beste burgerne i New York

  5. De 25 beste rettene vi spiste i 2021