De beste iskremene i København

Publisert: Publisert:

Det er ingenting som sommer i København!

Etter måneder innendørs eller innpakket i vinterklær, strømmer danskene utendørs for å nyte av finværet. Sommersesongen kan være kort, og derfor blir den utnyttet for alt den er verdt.

Hvis solen skinner kan du være sikker på at det er et folkehav langs kanalene i København.

Folk hopper fra de solfylte bryggene og ut i det kjølende vannet, de soler seg, drikker vin, og selvsagt spiser de også iskrem.

Vi har testet alle Københavns mest populære iskremsjapper og enten du har lyst på softis, kuleis eller ispinner, så finner du dem i vår guide til de beste iskremene i København.

Alice

Melk- og pistasjsiskrem hos Alice.

Eieren av Alice, Anders Lorenz, har en vitenskapelig tilnærming når han lager iskrem, og hver oppskrift utvikles fra bunnen av.

Melkeisen er en av Alice sine signatursmaker, laget med melk fra den lille danske gården Søtoftes. Du får ikke en renere og enklere iskremsmak enn det, men om du vil variere kan du toppe den med olivenolje og havsalt. 

Alice lager også sitt eget nøttesmør som brukes til å lage pistasj- og hasselnøttis. Ellers på menyen finner du som regel sorbé av tindved, sjokoladeis laget med såkalt «bean to bar»-sjokolade, koldskål (tradisjonell dansk surmelk), kaffe, stracciatella og jordbær.

Det som gjør at Alice skiller seg aller mest fra konkurrentene er derimot deres hjemmelagde vaffelkjeks med smak av tonkabønner. Dens dype, smøraktige vaniljesmaken er ubeskrivelig god, og konsistensen til kjeksen er nesten som en krumkake. Dette er den beste vaffelkjeksen vi noen gang har smakt, men dessverre er den ikke tilgjengelig gjennom sommeren 2022.

Visstnok skyldes det klager fra naboene om at det lukter for mye under produksjonen. Personlig kan vi ikke forestille oss en bedre lukt, men kanskje de klager fordi det er for fristende?

Gjør oss en tjeneste: Klag på at ikke vaffelkjeksen er tilgjengelig!

Adresse: Markmandsgade 1, København

Østerberg Ice Cream

«Taste the World» på Østerberg Ice Cream – seks kuler med smak av eksotiske frukter.

«Iskremforsker» Cathrine Østerberg tok sin mastergrad i matvitenskap (iskrem var hennes fordypningsområde) før hun åpnet sine egen iskrembutikk på Østerbro (og senere også Vesterbro).

Alt i disken hos Østerberg Ice Cream er selvsagt hjemmelaget, og hemmeligheten til den gode smaken er råvarer av topp kvalitet og en hel masse lidenskap og kunnskap.

Softis med smak av tonkabønne på Østerberg Ice Cream.

I tillegg til klassikere som jordbær, vanilje og sjokolade finner du alt fra unike danske ingredienser som tindved og lakris, til eksotiske frukter fra hele verden i sortimentet.

Cathrines far eier nemlig et fruktimportfirma, noe som betyr at det alltid er spennende smaker som dragefrukt (vår favoritt!), tamarind og jackfruit på menyen.

Nylig har Østerberg også introdusert softis og her roterer smakene fra uke til uke. Vår favoritt er imidlertid tonkabønnesoftis! Den smaker som vanilje, men med noter av mandler og karamell.

Adresse: Tullinsgade 25, København

Det Vide Hus

Ispinner fra Det Vide Hus er ekte håndverk!

Glem alt du vet om ispinner! Det Vide Hus (det lille hvite huset som ligger rett overfor Kongens Have) vil endre synet ditt på hvor godt en iskrem på pinne kan smake.

Dette er ekte håndverk og ganske fjernt fra en tradisjonell Pinup eller Friskis – her lages hver ispinne av et menneske!

Smakene varierer etter sesong, men noen av favorittsmakene våre har vært tonkabønneiskrem med et lag av aprikos og yuzu, koldskål dyppet i jordbær, melkeis med bjørnebærovertrekk, og sorbé med smak av bringebær og rosmarin.

Gå heller ikke glipp av pistasjiskremen med sjokoladeovertrekk om den er tilgjengelig!

Adresse: Gothersgade 113, København

Coffee Collective

Til glede for alle kaffeelskere – Coffee Collectives espressosoftis!

Innta din daglige kopp kaffe i iskremform på Coffee Collective!

Rundt april hvert år kommer espresso-softisen tilbake på menyen for sommeren – en søt fristelse til glede for alle kaffeelskere.

Iskremen er akkurat like god som du kan forestille deg, med en silkemyk tekstur og en perfekt balansert smak av melk og espresso. Kaffesmaken fremheves ytterligere med et dryss av kaffepulver på toppen.

Softisen er tilgjengelig i alle kafeene til Coffee Collective med unntak av Telefonkiosken på Nørrebro og lokasjonen i Godthåbsvej.

Adresse: Vendersgade 6D, København (dette er lokasjonen i Torvehallerne)

Istid

Salt karamelliskrem i vaffelkjeks med kardemommesmak på Istid.

Har du noen gang prøvd flytende nitrogenis? Istid var den første av sitt slag i Skandinavia da de åpnet dette konseptet på trendy Jægersborggade på Nørrebro.

Alle ingrediensene her er ferske og økologiske, og hver iskrem lages på bestilling foran kunden takket være den unike teknikken med å bruke flytende nitrogen til å fryse iskremrøren.

Resultatet er en av de mest kremete iskremteksturene vi noen gang har smakt.

Signatursmaken er salt karamell, men vi har også sett marsipan & stracciatella, karamellisert banan og ostekake med rabarbra. Be om å få iskremen i en vaffelkjeks med kardemomme!

Adresse: Jægersborggade 13, København

Banana

Banana lager sin softis med rester av brune bananer som ellers ville gått til spille.

Hvis du vil spise noe søtt med god samvittighet i sommer så skal du prøve Banana som lager softis av brune, overmodne bananer (donert av butikkjeden Irma) som ellers ville gått til spille.

Du finner dem nå som en del av gatematområdet Broens Gadekøkken.

Banana tilbyr tre smaker: Jordbær & banan, vanilje & banan, og mango & banan. Alle softisene er veganske (altså melkefri) og glutenfri, men overraskende digg!

Vi anbefaler å toppe med karamellsaus og hakka mandler.

Adresse: Strandgade 95, København

Andersen & Maillard

Andersen & Maillard bruker en croissant som vaffelkjeks for deres kaffesoftis.

Hvorfor ikke kombinere bakverk og iskrem i sommer?

Andersen & Maillard fyller halvparten av en croissant (som altså fungerer som en slags vaffelkjeks) med softis med kaffesmak. Softisen lages av melken som er til overs fra kaffebaren og smaksettes med gammel kaffegrut.

Tro oss, det smaker bedre enn det høres ut! Croissanten er belagt med en kanelglasur som tilfører en fin sødme og balanserer godt med kaffesmaken.

Adresse: Nørrebrogade 62, København

Hva er dine iskremfavoritter i København? Kommenter gjerne under.

Publisert:
Gå til e24.no