Guide: Københavns beste burgere

Det har aldri manglet på burgersteder i København, men under lockdown i 2020 eksploderte utvalget. Her får du oversikt over byens beste. Vi kan røpe at én av burgerne overskygger alle de andre kandidatene. 

 • Anders Husa og Kaitlin Orr
Publisert:

Da restaurantene måtte stenge og takeaway ble den eneste muligheten, kom plutselig burgeren ut i rampelyset igjen.

Burgeren var kosematen vi alle trengte – velkjent, nostalgisk og ukomplisert.

Som seriøse matreportere og profesjonelle burgerelskere var vi nødt til å prøve alle sammen og lage den beste burgerguiden for København.

Før vi starter: En fried chicken sandwich er ikke en burger.

Vi oppdaget noen misforståelser blant skandinavere da vi kartla burgerscenene i byen.

Hver gang vi spurte københavnere om anbefalinger av burgere vi burde prøve, var det mange som anbefalte «Poulettes fried chicken-burger», «Hungry Danes pulled pork-burger» eller «Jaggers halloumi-burger».

De er muligens kjempegode sandwicher, men burgere er de ikke. La oss forklare:

Hva er det som gjør en burger til en burger? For en amerikaner, som Kaitlin, så handler det først og fremst om kjøttet - og det må være kvernet.

Burgeren var kosematen vi alle trengte under lockdown.

Det betyr at det ikke finnes noe som heter en «kyllingburger» – hvis da ikke kyllingkjøttet er blitt kvernet og formet til en karbonade. Hvis kyllingen er fritert og lagt i et hamburgerbrød, er det en sandwich. Det samme gjelder sandwicher med fritert fisk.

Det kan være forvirrende å se hamburgerbrødet bli brukt i andre sammenhenger, men alt er ikke en  burger bare fordi det ligger i et hamburgerbrød. En vegetarburger er derfor kun en burger hvis grønnsakene er kvernet til en karbonade. Gir det mening?

Ja, ja, vi vet det – dette er kjedelige lingvistiske greier, og hvem bryr seg vel om hva det blir kalt? Kaitlin gjør.

Burgere er Kaitlins store lidenskap her i livet, og for henne er det kjempeviktig at folk skjønner dette. Så takk for at du tok deg tid til å lese denne introduksjonen.

Københavns beste burgere

Til denne guiden har vi bare testet cheeseburgere, og rangeringen fulgte følgende kriterier:

 • Presentasjon: Var kjøttet riktig stekt, eller var det overstekt? Gikk burgeren i oppløsning? Ble hamburgerbrødet for fuktig, eller beholdt det strukturen mens vi spiste?
 • Smak: Hvor digg var smaken? Hvor lyst fikk vi til å spise den igjen?
 • Verdi: Hvordan var prisen med tanke på størrelsen på burgeren, kvaliteten på ingrediensene og sammenlignet med de andre burgerne på listen?

Da vi skulle regne ut sluttsummen, doblet vi poengene for smak for å gi dem mer vekt (det er tross alt smaken som er viktigst for oss), og deretter regnet vi ut gjennomsnittet av poengene.

For virkelig å dekke burgermarkedet i København var vi også innom Jagger, Yo Burger, Square Burger, Oliver’s Garage, Pops Diner Box, Yolkie og Philly’s, men ingen av burgerne deres skåret høyt nok til å komme med på listen.

Uten mer om og men: Her er guiden vår for Københavns beste burgere.

Les også

Oslos beste cocktailbarer

Nr. 7 – Tommi’s Burger Joint

Gå til Tommi’s hvis du vil ha en burger som minner om den du griller selv i hagen.

Denne burgerkjeden fra Island ble veldig hypet opp da den åpnet, og nå finner du den også i Norge, Storbritannia og to steder i Danmark (på Nørrebro og i Kødbyen).

De kjører California-surfer-stil, med klistremerker på veggene og en artig spilleliste, men ikke ha for store forventninger til burgerne – de er helt greie.

Dog overraskende godt tilberedt (hvis du ber om burgeren medium rare), men ellers skjer det ikke stort på smaksfronten.

Vi bestilte cheeseburgeren, som blir servert med salat, løk, majones, ketsjup og sennep. Denne burgeren er litt kjedelig og veldig enkel, og vi ville bare spist den igjen som nattmat hvis vi trengte å få i oss noe på vei hjem fra byen.

Den er ikke den billigste på listen, og ingrediensene er ikke engang økologiske. Alt i alt en helt grei, men relativt uinteressant burger.

Cheeseburgeren på Tommi’s Burger Joint i Kødbyen.
 • Pris: 84 DKK
 • Presentasjon: 4/10
 • Smak: 5/10
 • Verdi: 7/10
 • Samlet poengsum: 5,25/10
Les også

De 25 beste rettene vi spiste i 2021

Nr. 6 – Warpigs Brewpub

Cheeseburgeren på Warpigs, Mikkellers barbecuerestaurant i Kødbyen, er et ukentlig spesialtilbud som du kun får på onsdager fra kl. 17.00 til det er utsolgt.

For 110 danske kroner får du  en dobbel cheeseburger med løkringer ved siden av.

Cheeseburgeren blir servert med to små, men tykke karbonader med karamellisert løk og baconsyltetøy.

Vi elsket smakene i denne burgeren. Den har en fin røyksmak fra baconet og, etter vår mening, fungerer bacon bedre som syltetøy enn skiver på toppen.

Et par kritiske bemerkninger: Kjøttet var overstekt, men fortsatt relativt saftig.

Det viktigste ankepunktet er imidlertid at sylteagurkene var altfor store – skivene var bokstavelig talt like tykke som karbonadene, og dermed overdøvet sylteagurken de andre smakene. Vi elsker sylteagurk og liker syrligheten de tilfører burgere, men de må skjæres i tynnere skiver.

Dessuten var karbonadene mye mindre enn hamburgerbrødet, og de lå ikke oppå hverandre. Den ene hadde glidd av, så det ble egentlig som å spise en vanlig burger med to små karbonader side om side i hamburgerbrødet. Kanskje én stor karbonade ville vært bedre enn to små?

Burgerpresentasjonen var også ganske upraktisk. Den konfettilignende strimlede salaten (som føltes helt unødvendig) falt av så den lå strødd rundt oss, og tok med seg deler av sausen.

Når det er sagt, smakte burgeren godt, og vi kan gjerne spise den igjen hvis vi føler for en øl i solen.

Cheeseburgeren med baconsyltetøy på Warpigs Brewpub i Kødbyen.
 • Pris: 80 DKK
 • Presentasjon: 5/10
 • Smak: 6/10
 • Verdi: 8/10
 • Samlet poengsum: 6,25/10

Nr. 5 – Mast Burger

Mast er en ny dansk burgerkjede som åpnet sin første restaurant i Helsingør i desember 2020. Siden de skal åpne en restaurant i København sommeren 2022, syntes vi det var verdt å ta dem med i denne guiden.

Eieren Michael Slass dro til New York for å lære mer om burgere og kom hjem med inspirasjon fra Shake Shack. Det er vi glade for, da dette er den beste smashburgeren vi har smakt så langt i Danmark.

Mast Burger bruker godt med fett i kjøttblandingen og trykker karbonadene flate som pannekaker på stekeflaten.

Denne teknikken karamelliserer kjøttet og gir det en sprø skorpe. Kjøttet blir aldri rosa i midten når man tilbereder det på denne måten, men karamelliseringen utenpå holder kjøttet saftig inni.

Siden karbonadene er så tynne, er en vanlig Mast-burger (140 g) en dobbel cheeseburger. Du kan nedgradere til én karbonade, men her anbefaler vi å gå for en dobbel – da får du den perfekte mengdekjøtt i forhold til brødet.

Mast bruker foreløpig brioche, men fortalte oss at de kanskje vil følge Shake Shacks eksempel og bytte til velkjente Martin’s Potato Rolls etter hvert.

Amerikansk ost er vanligvis ikke vår favoritt, men er relativt standard på smashburgerr. Osten gir ikke så mye smak, men har en fløyelsaktig tekstur som smelter perfekt på karbonadene.

Tilbehøret på Mast er enkelt: En majonesbasert saus, rå løk og sylteagurk. Bacon er et tilvalg. Alt i alt har burgeren fra Mast masse umamismak – som gjør det til en perfekt burger dagen derpå.

Den doble smashburgeren fra Mast Burger, som åpner i København sommeren 2022.
 • Pris: 89 DKK
 • Presentasjon: 8/10
 • Smak: 6/10
 • Verdi: 7/10
 • Samlet poengsum: 6,75/10

Nr. 4 – Dandelion

Dandelion så dagens lys i juli 2020, etter Købehavns første lockdown.

Vi liker at de gjør ting litt annerledes enn konkurrentene og prøver å skille seg fra mengden fremfor å herme etter de andre.

Dandelions signatur-cheeseburger blir lagd med økologisk kjøtt blandet med beinmarg, som gir karbonaden en fyldig smøraktig smak.

Tilbehøret er moden cheddarost, hakket rødløk og Dandelion-dressing (en nydelig majonesbasert trøffelsaus). De umamirike smakene i denne burgeren smelter på tungen.

Burgeren er litt mindre enn de andre på listen, men størrelsen gjør den perfekt å spise med én hånd.

Det eneste ankepunktet vårt er at burgerens tekstur var veldig myk – den begynte å falle fra hverandre mens vi spiste, som om karbonaden ikke hang helt sammen. Kanskje på grunn av beinmargen i kjøttet?

Dette er uansett en smakfull liten burger med en unik smaksprofil.

Denne cheeseburgeren fra Dandelion har beinmarg i kjøttet og trøffelmajones.
 • Pris: 75 DKK
 • Presentasjon: 6/10
 • Smak: 7/10
 • Verdi: 8/10
 • Samlet poengsum: 7/10
Les også

E24 med ny matsatsing: – Håper leserne er sultne

Nr. 3 – POPL

Den berømmelige Noma-burgeren, som tok København med storm sommeren 2020, fikk etter hvert et permanent hjem på POPL (i de tidligere lokalene til 108 i Christianshavn).

Ingenting kan gjenskape den magiske følelsen av å sitte i solen i Nomas hage og nippe til et glass vin med en burger i hånden. Men den beste versjonen vi har smakt av Nomas burger var faktisk i spisesalen på POPL den aller første kvelden de åpnet.

Burgeren var et syn for guder – et svært monster av en burger stappfull av økologiske ingredienser og stekt perfekt medium rare.

Men Noma-navnet har gjort dette stedet enormt populært, og dessverre har vi erfart at de sliter en del med å levere et jevnt produkt. Spesielt på hektiske dager har burgerne her vært for mye stekt – uten det rosa feltet man gjerne vil se i midten.

Det er ekstra skuffende siden POPL bruker kjøtt av så høy kvalitet.

Krydringen har også vært litt ubalansert, som har gjort burgeren for salt, noe vi sjelden klager over.

Denne manglende stabiliteten har gjort at vi har oftest har gått for andre retter fra POPL (vi liker veldig godt variantene deres med frityrstekt kylling og fisk, men slike sandwicher blir ikke vurdert i denne rangeringen).

Vi håper virkelig at Noma-burgeren vi opprinnelig falt for, vil gjenvinne sin fordums prakt.

Burgeren på POPL.
 • Pris: 115 DKK
 • Presentasjon: 8/10
 • Smak: 7/10
 • Verdi: 6/10
 • Samlet poengsum: 7/10

Nr. 2 – Fatty’s

Københavns beste bevarte burgerhemmelighet er Fatty’s, det sjarmerende takeaway-vinduet på The Fat Pike, som ligger rett ved siden av Il Buco på Islands Brygge.

Det er virkelig en skjult perle (bokstavelig talt et hull i veggen) som ikke engang har egen Instagram-konto (gisp!).

Denne burgeren var også en lockdown-baby, og ble født da sjømatrestauranten The Fat Pike måtte gå over til takeaway.

Fisk egner seg ikke så godt for takeaway, så de begynte å servere burgere i stedet.

Gleden var stor første gang vi oppdaget dette stedet helt tilfeldig på en gåtur. Kjøttet blir kvernet på stedet hver dag, grillet og toppet med cheddar og hjemmelagd sylteagurk.

Fatty-sausen er hemmelig, men eieren betrodde oss at hovedingrediensene er majones, ketsjup, sennep, sitron og sriracha (som gir den en ekstra piff).

Karbonaden blir servert i briochebrød som blir stekt gyllent i klaret smør. Og det aller beste? De er billigst i byen!

Fattys standardpris er 75 danske kroner, men hvis du kommer til lunsj, koster burgeren bare 60 DKK.

Cheeseburgeren på Fatty’s – takeaway-vinduet på The Fat Pike.
 • Pris: 75 DKK (60 DKK til lunsj)
 • Presentasjon: 8/10
 • Smak: 8/10
 • Verdi: 9/10
 • Samlet poengsum: 8,3/10

Nr. 1 – Gasoline Grill

You’re the first, my last, my everything.

Gasoline Grill er en burger så perfekt at Barry White måtte skrive en kjærlighetssang om den (Eller er det bare vi som hører søt musikk hver gang vi tar en bit?).

Københavns første høykvalitets-burgerrestaurant satte standarden for hvordan en god burger skal være, og nå, fem år senere, er den fremdeles byens beste burger.

Eieren Klaus Wittrup åpnet sin første burgersjappe på en bensinstasjon (som fremdeles er i drift), og nå har han en håndfull andre restauranter i byen.

Men i motsetning til de fleste kjeder har Gasoline klart å holde den samme høye kvaliteten og stabiliteten alle stedene.

Oppskriften på suksess? Hver av restaurantene kverner sitt eget kjøtt hver dag, de bruker kun økologiske produkter, og de ansatte får intensiv trening i hvordan man steker en burger riktig.

Smakene i denne cheeseburgeren er enkle – kjøtt og ost som smelter på tungen, løk og sylteagurk som tilfører syre, og Gasolines signatursaus: En syrlig og skarp chilimajones.

Det er sausen som gjør at denne burgeren virkelig står ut i mengden – den har en god balanse mellom søtt, salt og syrlig som står i perfekt kontrast til denumami-tunge kjøttsmaken.

Én bit av Gasolines cheeseburger er nok til at du kan kjenne hvor bra kjøttet er krydret, og burgerne er stekt perfekt medium rare med en knallrosa kjerne hver gang.

Det myke, luftige og smørgrilla potetbrødet egner seg ypperlig til å holde på karbonaden – og det taper ikke kampen mot sausen heller (Ikke noe vassent hamburgerbrød her, nei!).

Vi tror faktisk at cheeseburgeren til Gasoline Grill er verdens beste fastfood-burger.

Vi mener at Gasoline Grill lager verdens beste fastfood-cheeseburger.
 • Pris: 80 DKK
 • Presentasjon: 8/10
 • Smak: 10/10
 • Verdi: 9/10
 • Samlet poengsum: 9,3/10

Hva er din yndlingsburger i København? Kommenter gjerne under!

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Anders & Kaitlin
 2. Anders & Kaitlin
 3. Restaurantanmeldelse
 4. Restaurant
 5. Guide
 6. Mat og drikke
 7. København

Flere artikler

 1. De beste burgerne i New York

 2. Guide: Den beste maten under 130 kroner i Oslo

 3. Den beste maten under 100 danske kroner i København

 4. De 25 beste rettene vi spiste i 2021

 5. Guide til Athen