Artikkelen er produsert av Seneca i samarbeid med Renault

– Skal du kjøpe varebil bør du prioritere å kjøpe en modell som krever lite service, fremholder Paal Zachariassen.

Han er salgssjef for varebil hos Berg Auto, og oppfordrer kunder først og fremst til å tenke grundig gjennom hvilken rolle bilen skal fylle.

– En håndverker har for eksempel helt andre behov enn en som jobber i transportnæringen, og nettopp derfor bør varebilen skreddersys den enkelte kjøpers bruk, sier Zachariassen.

Zachariassen har tidligere jobbet som varebilansvarlig i Renault, som 17 år på rad fra 1998 har solgt flest varebiler i Europa.

– Det er flere hensyn å ta ved valg av varebil, men heller ikke til å stikke under en stol at pris er viktig, understreker bilforhandleren.

(Saken fortsetter under bildet.)

 <p><b>POPULÆR:</b> – Det er flere hensyn å ta ved valg av varebil, men heller ikke til å stikke under en stol at pris er viktig, sier Paal Zachariassen, salgssjef for varebil hos Berg Auto. På bildet ses populære Renault Kangoo. </p>
POPULÆR: – Det er flere hensyn å ta ved valg av varebil, men heller ikke til å stikke under en stol at pris er viktig, sier Paal Zachariassen, salgssjef for varebil hos Berg Auto. På bildet ses populære Renault Kangoo. 

Skreddersydd løsning: – Ikke glem sikkerheten

I tillegg til lange serviceintervaller og pålitelighet, er valg av størrelse på varebilen viktig.

– Man bør ta hensyn til volum og vekt på varene man ønsker å frakte, hvilken tilhengervekt man trenger og generelt rom for oppbevaring. Riktig størrelse på bilen er avgjørende, og bør være noe av det første man tenker på, påpeker eksperten.

Ofte frakter varebiler tungt og dyrt utstyr, som lett tar skade i møte med verktøykassen, dersom ikke godset er godt nok sikret.

– Behovene er ulike både mellom yrkesgrupper og fra person til person.

Zachariassen fremhever at sikkerheten også er et tema når man innreder varebilen.

– Skuffer og hyller skal spesialtilpasses slik at alt har sin plass og ingenting flyter rundt, sier bilforhandleren.

– Oppsøk forhandlere som satser på varebil

Zachariassen råder også fremtidige kjøpere til å prioritere komfort ved valg av varebil.

– Mange tilbringer mye tid i varebilen sin i løpet av en arbeidsuke, enten man driver innenfor transportnæringen eller kjører til og fra kunder. Man bør derfor ikke undervurdere viktigheten av å sitte godt, sier eksperten.

Han opplever at de fleste som kjøper varebil er prisbevisste, men at kundene ikke tenker så mye på hvor pålitelig varebilens historie er. 

– Biler generelt er dyrt i Norge. Med varebil blir det derimot enda dyre dersom den blir stående på et verksted over lengre tid, og dermed hindrer en i å utføre arbeid, påpeker Zachariassen.

Det fremste rådet han vil gi potensielle kjøpere av varebil, er derfor å oppsøke en forhandler som virkelig kan segmentet.

– Varebiler er å regne som et eget fag innenfor bilindustrien, og jeg anbefaler på det sterkeste å oppsøke forhandlere som satser på varebiler, understreker Zachariassen.

Han erfarer at de beste løsningene utarbeides i samarbeid mellom kunde og forhandler.

– Skal du kjøpe varebil avhenger du av å få hjelp av en som forstår hvordan du vil bruke den. Målet ditt bør være å kjøpe en pålitelig varebil som er tilpasset ditt unike behov, avslutter eksperten.