Artikkelen er produsert av Cloud Media i samarbeid med Uni Micro.

– Dette har jeg ventet på lenge, sier Sunniva Evjenth i Moda Regnskap. Hun har jobbet over tjue år i regnskapsbransjen, og har fulgt utviklingen fra manuelle systemer til dagens sømløse løsninger. Hun snakker varmt om skybaserte regnskapssystemer, og sikter spesielt til det nye systemet Uni Economy fra leverandøren Uni Micro.

 <p>MODA REGNSKAP: Til høyre Sunniva Evjenth.</p>
MODA REGNSKAP: Til høyre Sunniva Evjenth.

– Tilbudet av papirløse systemer som ikke må lagres lokalt har frem til nå vært ganske begrenset, men nå ser vi heldigvis en utvikling i markedet. Det er jo dette som er fremtiden, sier Evjenth.

Fremtidsrettet system

Moda Regnskap tok i bruk Uni Economy for et halvt år siden, og har vært testpiloter på det nye systemet.

– Jeg kaller det rett og slett morgendagens regnskapssystem. Vi merker godt at nye og eksisterende kunder har bedre forståelse og innsikt i vår næring enn tidligere. Derfor er vi veldig glade for å ha et system som tilrettelegger for et bedre gjensidig samarbeid mellom regnskapsbyrå og kunde. Kundene gjør mer av regnskapet selv, og vi er i høyere grad blitt rådgivere og tilretteleggere. Og det synes jeg er veldig fint, sier Sunniva Evjenth.

Moda Regnskap, som holder til på Askøy utenfor Bergen, har i dag et vidt spekter av kunder, som dekker alt fra byggmestre og entreprenører til nettbutikker, spillutviklere og kleshandel. Regnskapsbyrået er fra i år blitt fullstendig papirløse, og har fått med seg alle kundene sine på den nye ordningen.

– Med dagens system har alle kundene våre mulighet til å scanne bilag rett inn i systemet, og så følger vi dem opp videre. Det gir oss mer tid til å være gode rådgivere, og gjør at vi har et enda bedre overblikk og kontroll, og det er en god utvikling, sier regnskapsføreren.

Tilgjengelig overalt

Evjenth trekker frem tilgjengeligheten som den aller viktigste funksjonen i det nye systemet.

– Jeg kan logge meg inn fra alle plattformer når som helst, og systemet er alltid tilgjengelig, både for oss og for kundene våre. Det varierer jo hvor mye de ønsker å gjøre selv, og det nye regnskapssystemet gjør det enkelt å møte de ulike kundenes behov, sier Evjenth, og legger til at den webbaserte løsningen også gjør det lett å dele på oppgaver og kunder internt i bedriften.

Velg skybasert

Regnskapsføreren har klare råd til andre bedrifter som ser seg om etter et nytt regnskapsprogram. Hun anbefaler først og fremst å velge et fremtidsrettet og skybasert system.

– Det gjør hverdagen enklere for både deg og kundene dine. Vurder også systemets brukervennlighet. Flere og flere kunder ønsker å jobbe i systemet selv, og da må det være intuitivt og enkelt, sier Evjenth.

Det er også viktig med en god supporttjeneste som kan bistå når det dukker opp spørsmål om systemet, regnskap eller lovgivning.

– Uni Micro har vært fantastiske på det området. De er tilgjengelige og er gode på å veilede slik at jeg kan klare ting selv. Det gjør at vi føler oss trygge, og det smitter over på kundene våre.

Sunniva Evjenth tror de skybaserte systemene bare er begynnelsen på omstillingen

regnskapsbransjen skal gjennom, og hun gleder seg til å følge den teknologiske utviklingen.

– Det gjelder å være litt fremoverlent og nysgjerrig på den nye teknologien som kommer. Når flere tjenester i systemet blir tilgjengelige for brukerne, frigjør vi tid til rådgivning og veiledning, og får bedre tid til å sette oss inn i næringen til kundene våre.

Les mer om regnskapstjenesten som har blitt kåret til best i test seks år på rad - og prøv en demo her!