Artikkelen er produsert av Cloud Media i samarbeid med CMC Markets.

Første gang du starter med en ny handelsplattform kan mulighetene virke overveldende. De fleste nye tradere bruker et par timer på å lære seg kjøp og salg, men stopper ofte der. For mange blir handelsplattformen rett og slett uoversiktlig.

– En oversiktlig handelsplattform med de riktige verktøyene er kanskje den viktigste faktoren for å lykkes som trader, sier Henrik Sommerfelt, daglig leder hos CMC Markets.

Handelsplattformen til CMC Markets er utviklet av tidligere tradere som vet hvor skoen trykker og hvilke funksjoner som er viktigst.

– Vi har lagt ned store ressurser i plattformen vår og vi er stolte av den anerkjennelsen vi har fått hos traderne for denne, sier Sommerfelt.

Når kjøp og salg sitter i fingertuppene, bør du ta steget videre og sette deg inn i de viktigste støttefunksjonene:

Nyhetstjenester

De beste handelsplattformene tilbyr nyheter fra store finansnyhetsbyrå som Reuters. Disse gir deg en finger på pulsen i finansverdenen og er ofte inkludert i prisen. Nyhetstjenestene har sin styrke på makroøkonomiske hendelser og nøkkeltall, slik at du som trader hele tiden skal kunne følge med på hva som driver markedene. I tillegg gjør tilgang til markedskalenderen deg best forberedt på det som skal skje med verdifull informasjon om de største makronyhetene frem i tid.

Analyse og innsikt

Større handelsplattformer har egne analytikere som følger markedet tett. Kombinert med teknisk analyse av ulike instrumenter, kan disse gi rask innsikt i utviklingen på kort og mellomlang sikt. Et godt tips er å sjekke om handelsplattformen tilbyr analyser. Analysehus som Morningstar leverer også rapporter med nøkkeltall for et stort antall finansinstrumenter hver dag.

Bruk mobilen

Å handle via mobilen er nærmest blitt et krav for aktive tradere. Mange lar seg imponere av de aller mest proffe handelsplattformene med mange skjermer, men sannheten er at de beste handelsplattformene bør få plass i lomma. En god handelsplattform på mobilen lar deg følge med på markedet, få varsler fortløpende og gjøre endringer i porteføljen når det trengs ­– uansett hvor du er.

Sorter informasjonen

Mengden av informasjon på handelsplattformen kan bli for mye. Avanserte plattformer lar deg jobbe med forskjellige skjermbilder som viser ulik informasjon og skaper orden i informasjonen. Slik kan du raskt svitsje mellom ulike instrumenter, markeder og mer. Sørg for å sortere disse en gang i blant, så viktig informasjon ikke drukner.

 <p>MOBIL HANDEL: En god handelsplattform på mobilen lar deg følge med på markedet, få varsler fortløpende og gjøre endringer i porteføljen når det trengs.</p>
MOBIL HANDEL: En god handelsplattform på mobilen lar deg følge med på markedet, få varsler fortløpende og gjøre endringer i porteføljen når det trengs.

Sosiale funksjoner

Ved å komme i kontakt med andre brukere av handelsplattformen, kan du diskutere forskjellige instrumenter, utveksle erfaringer og generelt sparre med likesinnede. Forum som er tilgjengelig på handelsplattformer, har ofte et helt annet og mer profesjonelt klima enn de som er åpent tilgjengelig på nettsider og kan gi god innsikt.

Kundesentiment

Denne funksjonen gir investorene muligheten til å se hvordan andre investorer posisjonerer seg i konkrete aksjer, indekser, råvarer eller valutaer. Et godt tips er å sjekke om handelsplattformen tilbyr en slik tjeneste.


CFD-er er komplekse finansielle instrumenter og investeringer i disse innebærer høy risiko for å tape penger raskt, grunnet gearing. 78% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler i disse produktene. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Lyst til å teste ut de ulike plattformfunksjonene? Åpne en demokonto og øv deg på trading – helt risikofritt.