– Den første måneden har vært super, sier Jonas Haneborg.

Han ble i sommer ferdig med studiene sine innen økonomi, og i august ble han ansatt som konsulent i rekrutteringsbyrået AvantGarde Search.

– Det var noe med stillingsannonsen som gjorde at jeg umiddelbart ble interessert. Den skilte seg fra andre stillingsannonser jeg har sett, noe som kanskje ikke er så rart med tanke på at de er et rekrutteringsbyrå, sier Haneborg.

Haneborg er en av tre nyansatte i AvantGarde Search, som spesialiserer seg på å skaffe talenter til små- og mellomstore vekstselskap og har høyprofilerte « tech scale-ups» på kundelisten sin.

– Disruptiv teknologi er den nye oljen. Det er et sted «alle» vil jobbe, og nå ser vi at den trenden forsterkes uke for uke, sa daglig leder i Erik Falk Hansen i et intervju med Dagens Næringsliv i januar 2019.

 <p>Jonas Haneborg fikk fast jobb takket være en crowdfunding-kampanje.</p>
Jonas Haneborg fikk fast jobb takket være en crowdfunding-kampanje.

Artikkelen var startskuddet for nysatsingen til AvantGarde Search hvor de gikk bort fra bare å rekruttere til oljebransjen, for å heller fokusere mer på rekruttering til vekstselskap.

– Etter nysatsingen opplevde vi at omsetningen skjøt i taket. Vi fikk på kort tid høyprofilerte kunder med store ansettelsesbehov, og vi sto overfor valget mellom å takke nei til nye kunder eller å ansette flere for å vokse videre, sier Hansen.

Les mer om hvordan din bedrift kan få lån fra private investorer

Skaffet 1,2 millioner på én time

For å ha en tilstrekkelig likviditetsbuffer til de første månedene med nyansatte ønsket Hansen å låne 1,2 millioner kroner.

– Selv om selskapet tjener gode penger, er vi nok ikke drømmekunden til banken, da de ofte krever mye tilleggssikkerhet, forklarer Hansen.

Løsningen ble å kontakte FundingPartner, som lar private investorer investere i lån til norske bedrifter.

– AvantGarde Search var en åpenbar kandidat for oss. De opplever god inntjening og sterk vekst, men har ikke spesielt mye eiendeler å ta pant i sier daglig leder i FundingPartner, Geir Atle Bore.

Les mer om FundingPartner

FundingPartner har over 6 000 investorer i nettverket sitt, og det tok knapt én time å fulltegne lånet til AvantGarde Search. Totalt var det 102 investorer i lånet.

– Siden finanskrisen har det vært lånefest i privatmarkedet og i markedet for store bedrifter. For små- og mellomstore bedrifter har derimot veksten vært flat, sier Bore.

 <p>Innendørs minigolfturnering hvor «sjefen selv» Erik Falk Hansen ble vinneren (Fra venstre: Fathia Omer, Hege Davidsen, Arnfinn Madsen, Erik Falk Hansen)</p> <p/>
Innendørs minigolfturnering hvor «sjefen selv» Erik Falk Hansen ble vinneren (Fra venstre: Fathia Omer, Hege Davidsen, Arnfinn Madsen, Erik Falk Hansen)

– Det var derfor vi startet FundingPartner. Nettopp fordi vi så behovet for et marked for å skaffe mer fleksibel finansiering til mindre bedrifter.

Ansettelsestur til Manchester

Totalt har AvantGarde ansatt tre nye konsulenter i august, som en direkte konsekvens av den økte etterspørselen de har opplevd, og lånet de fikk via FundingPartner.

– Vi hadde aldri turt å ansette de Jonas og hans to nye kollegaer om vi ikke hadde hatt kapital i bakhånd, sier Hansen.

Høsten har vært travel, og selskapet opplever en stor vekst i antall kunder nå som de har enda flere ansatte til å håndtere den økte etterspørselen. Tross travle dager tok AvantGarde Search med alle ansatte på tur til Manchester for å bli bedre kjent.

– Som fotballinteressert var det litt synd at Manchester ikke spilte hjemmekamp da vi var der, men med så gode kollegaer som jeg har i AvantGarde ble turen likevel en stor suksess, sier Haneborg.

Les mer om FundingPartner og hvordan din bedrift kan få lån fra private investorer