Nicolai Huuse er 33 år gammel, og har allerede rukket å bli trebarnsfar. Når han ikke er pappa, jobber han som formuesforvalter, eller rådgiver om du vil, i SKAGEN Fondene. Nicolai er opptatt av at barna på 7 år, 2 år og 11 mnd har det bra. På jobben er han glad i fornøyde SKAGEN-kunder.

Hvis du kunne tenke deg å åpne en aksjesparekonto i SKAGEN Fondene, er Nicolai en av dem du kan snakke med. Sammen kommer dere frem til en sparingsform som passer deg og dine penger. For selv om Nicolais tittel er «formuesforvalter» trenger du ikke ha en stor formue for å spare i aksjefond. Og rådgivning i SKAGEN er gratis.

Les mer om hvordan du kan starte med smart sparing i SKAGEN Fondene.

Sparing tilpasset deg

– For å komme fram til en best mulig spareplan for kunden, er det en del spørsmål som må besvares. For meg er det viktig å få en så fyldig oversikt over kundens økonomi som mulig. Da dreier det seg om å få oversikt over gjeld, bankinnskudd og ikke minst ønsket mål for sparingen, sier Nicolai, på klingende Sandnes-dialekt.

SKAGENs medarbeidere jobber for at du skal få mest ut av sparepengene dine. Les mer om hvordan fondsforvalterne jobber her. 

Nicolai Huuse er født og oppvokst i Sandnes utenfor Stavanger, og bor i hjembyen. Der kjører han rundt i en, som han selv sier, altfor liten Toyota Prius. Altfor liten for en familie på fem. For etter at den gamle Opelen nylig ble skrotet, er Nicolai og samboeren på jakt etter en ny familiebil.

Hva sparer du til?

Kanskje er en ny bil noe du vurderer å spare til? Enten det er et kortsiktig sparemål, som ny bil, eller mer langsiktig som for eksempel pensjonssparing, finnes det gode aksjesparemuligheter i SKAGEN Fondene

– Med sparing i aksjefond anbefaler vi en minstetid på fem år. For jo lengre sparehorisont du har, jo bedre er mulighetene for god avkastning over tid. Og her er det også viktig å finne ut hvor store svingninger kunden tåler med sparepengene sine, sier Nicolai.

Les også: Disse fem spørsmålene bør du stille deg før du starter med sparing i fond

Når alt er kartlagt vil Nicolai, eller en av hans kolleger, gi deg som kunde et investeringsforslag. Det inneholder alle detaljer om hvilke fond du bør spare i, og hvordan spareavtalen vil arte seg. Så er det bare å begynne å glede seg, og forhåpentligvis se at pengene gir god avkastning.

Usikker på hvor mye og hvordan du kan spare? Rådgiverne hos SKAGEN hjelper deg gjerne med å sette opp en gunstig spareavtale tilpasset din økonomi.

 <p>FOTO: SKAGEN fondene</p>
FOTO: SKAGEN fondene

Du får god oppfølging

Etter hvert som tiden går vil du få oppfølging fra SKAGEN Fondene. Og det er opp til deg hvor hyppig du vil at denne oppfølgingen skal være.

– Mange kan være litt raske på «selge knappen», når det er uroligheter og svingninger. Da oppfordrer vi kundene heller til å beholde roen. Vi tar selvfølgelig kontakt hvis det skjer noe spesielt i markedet, sier formuesforvalter Nicolai Huuse.

I tillegg arrangerer SKAGEN Fondene informasjonsmøter to ganger i året, rundt om i landet.

– Vi oppfordrer alle kundene våre til å delta på disse møtene.

Sammen med sine kolleger jobber Nicolai for at du skal få mest ut av sparepengene dine. For trebarnsfaren fra Sandnes blir det også litt tid til å spille volleyball med kolleger. Det blir også litt tid til å se en og annen fotballkamp, og helst når favorittlaget Sandnes Ulf vinner.

Bytter ikke favorittlag

Alle som vet litt om fotball, vet at å bytte favorittlag er noe man ikke gjør. Det samme gjelder for aksjefond.

– Å bytte mellom fond er ikke en god måte å tjene penger på. Som regel oppfordrer vi til langsiktig tenking, jevnlig sparing og å gjøre ingenting når det stormer. Akkurat som man må gjøre med opp- og nedturer med favorittlaget, sier Nicolai.

Les også: Derfor anbefaler fondseksperten å legge fondsparing på hylla

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.