Artikkelen er produsert av Cloud Media i samarbeid med CMC Markets. 

Mobilen benyttes til stadig flere aktiviteter. Du har mobilen med når du trener, du leser nyheter når du er på farten, og du har kanskje begynt å betale kaffen med mobilen. Ikke minst er det stadig flere som trader aksjer og valuta på mobilen.

Tradere er avhengig av å kunne reagere raskt når mulighetene oppstår i markedet. Noen ganger kan det være snakk om minutter, eller sekunder. Da er mobilen er verdifullt verktøy – og en god mobilapp er et «must» for aktive tradere.

– Vi ser en enorm vekst i handelen på våre mobile plattformer. I 2014 ble hele 43 prosent av alle handler utført på mobilen, og denne andelen øker stadig. Kundene vil handle når ting skjer, uavhengig av hvor de befinner seg, sier Henrik Sommerfelt, daglig leder for nettmegleren CMC Markets.

Hva som helst, hvor som helst

Enkle og raske muligheter for kjøp og salg er en selvfølge for de beste mobilappene, men man bør også se på hvilke tilleggsfunksjoner som finnes i appen. Det bør dessuten ikke være begrensninger for hva man kan handle på mobilen. Sjekk hvorvidt alt fra aksjer, til råvarer, indekser og valuta er lett tilgjengelig for mobiltommelen.

– Kundene har forstått at den mobile tradingappen har blitt jevngod med det beste man finner på PC. De får tilgang til analyser og nyheter enten de befinner seg foran arbeidspulten eller på hytta. Noen markeder, som for eksempel valutamarkedet, er jo åpent døgnet rundt. Da er tradingappen et verdifullt verktøy, sier Sommerfelt.

Det er stor forskjell på hvordan de ulike tradingappene som finnes på markedet er bygget opp. Noen er mer avanserte enn andre, men visse ting bør du kreve av appen.

Start med beholdningen

Det viktigste i en mobil tradingapp, er et godt oversiktsbilde over beholdningen din. Det er her ressursene disponeres og en god mobilapp lar deg få et oversiktsbilde raskt og enkelt. (fig. 1)

Enkel åpning og lukking av ordre

Det bør være lett, raskt og intuitivt å utføre handler. Skal du raskt inn eller ut av en posisjon, har du ikke tid til å rote rundt i kompliserte apper. En god mobil tradingapp klarer å balansere avanserte funksjoner med behovet til brukervennlighet. (fig. 2 og 3)

Avanserte charts

Det skal ikke være en hindring at du er på mobilen, den mobile tradingappen må kunne vise både grafiske analyser og det du ellers trenger for å gjøre gode investeringsbeslutninger. (fig. 4)

Se hva andre gjør

De mest avanserte appene lar deg følge med på mer enn dine egne handler. Du kan få innsikt i hvordan andre kunder er posisjonert i den samme aksjen, råvaren eller valutakrysset.

Nyhetsvarsling

En god mobilapp gir deg mulighet til å bli varslet når endringer skjer i posisjonen din, og når viktige nyheter blir offentliggjort. Nyheter fra finansielle nyhetsbyråer som Reuters og analytikere bør lande rett på mobilen slik at du har en god oversikt over hva som skjer i markedet hele tiden.

Likedan er gode push-varsler et must på tradingappen, god varsling av endringer i posisjonene, varsler ved nyheter og mer bør du kreve av den mobile tradingappen.

Personlig tilpasning

En god mobilapp lar traderen tilpasse deler av appen, så den mest brukte og viktigste informasjonen kommer tydelig frem. Jo mer av informasjonen som kan tilpasses ditt behov, jo bedre. Ta deg litt tid i begynnelsen med tilpasning, og se hva som fungerer best for de posisjoner og valg du gjør med investeringen. (fig. 5 og 6)

CMC Markets’ tradingapp ble i 2014 kåret til beste mobile tradingapp av 13.097 spurte britiske investorer og fikk også utmerkelsen «Best Mobile Trading» av Investment Trends i 2015.

Lyst til å prøve trading på mobil? Åpne først en demokonto og last ned mobilappen fra App Store eller Google Play

CFD-er er komplekse finansielle instrumenter og investeringer i disse innebærer høy risiko for å tape penger raskt, grunnet gearing. 78% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler i disse produktene. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.