Gjør du noen enkle grep innen utgangen av 2019, kan du overføre verdiene dine skattefritt.

- Myndighetene klør seg i hodet, og trodde alle ville benytte seg av denne muligheten med en gang. Nå har flyttefristen blitt utsatt to år på rad, og vårt råd er like klart som alle andres. Opprett aksjesparekonto og flytt sparingen nå, sier direktør for formuesforvaltning i SKAGEN fondene, Pål Bergskaug.

I over to år har det vært mulig å opprette en aksjesparekonto og flytte all aksjesparing til denne, uten å måtte betale gevinstskatt på opptjent avkastning. Ordningen skal stimulere til økt sparing i aksjer og aksjefond. Med en aksjesparekonto er det også mulig å kjøpe og selge aksjer og aksjefond, uten å måtte betale skatt på fortjenesten, samme år som du selger. På denne måten kan pengene du tjener gjennom fondene, bidra til ytterligere fortjeneste. Det er faktisk ikke før du tar ut gevinsten fra aksjesparekontoen at du må betale skatt.

Så enkelt er det å opprette en aksjesparekonto.
Så enkelt er det å opprette en aksjesparekonto.

Et regnestykke

La oss si at du har vært flink og spart opp 100.000 kroner over tid. I løpet av spareperioden har du fått 20.000 kroner i gevinst. Det betyr at du har 120.000 kroner i aksjefond, og du lurer på om det er noe vits i å flytte over til aksjesparekonto.

Flytter du aksjefondene dine til en aksjesparekonto før tidsfristen, slipper du å betale gevinstbeskatning, og kan flyttet 120.000 kroner til den nye kontoen.

Dersom du velger å vente, og bestemmer deg for å flytte etter at tidsfristen går ut, utløses gevinstbeskatning. 

Da blir regnestykket slik:

                                          120.000

                                         -gevinstskatt 6.000 (avrundet)

                                          Penger du kan flytte 114.000

Ved å ikke flytte før fristen mister du altså 6000 kroner. Penger du hadde kunnet beholde dersom du flyttet innen tidsfristen.

Opprett en aksjesparekonto hos SKAGEN nå!

Flere fordeler

Med en aksjesparekonto får du mer fleksibilitet og handlingsrom med sparepengene dine. I tillegg til den fordelaktige skatteutsettelsen, vil en slik konto også gi deg bedre oversikt over dine fonds- og aksjeinvesteringer.

- I en aksjesparekonto kan du samle alle fondene dine. Gjennom en konto hos for eksempel SKAGEN fondene, får du også oversikt over produkter hos eventuelt andre aktører. På denne måten vil våre rådgivere kunne gi råd om kundens samlede plasseringer, og kanskje også foreslå endringer i din spareportefølje, sier Pål Bergskaug.

Noen få tastetrykk, så er det gjort

 <p>Opprett aksjesparekonto, og flytt sparingen din dit nå! Det er den klare oppfordringen fra Pål Bergskaug, i SKAGEN fondene, og alle andre økonomieksperter</p>
Opprett aksjesparekonto, og flytt sparingen din dit nå! Det er den klare oppfordringen fra Pål Bergskaug, i SKAGEN fondene, og alle andre økonomieksperter

Det er lett å opprette en aksjesparekonto, og nesten like lett å flytte eksisterende aksjefond. Derfor er det ingen grunn til å vente. Gjør det nå.

- Hvis du vil flytte aksjefondene dine, er det bare å bli kunde i SKAGEN fondene. Logg

inn med BankID og opprett en aksjesparekonto. Oppgi kontonummeret til din nåværende aksjekonto, også gjør vi resten, sier Pål Bergskaug.

-Hvis det er så enkelt hvorfor har ikke alle gjort det allerede?

- Nei, si det. Det er mange som lurer på det. Jeg tror mange tenker at det er komplisert, noe det virkelig ikke er. Kanskje noen er redde for å gjøre feil, eller kanskje de ikke vet hvordan de finner kontonummeret til sin nåværende verdipapirkonto. Men det er virkelig så enkelt som en, to, tre og hvis noen kvier seg, kan SKAGENs dyktige rådgivere stå til tjeneste, sier Pål Bergskaug.

Risikerer unødig beskatning av titalls milliarder

Tall fra i sommer viser at små og store norske fondsinvestorer har flyttet nesten 93 milliarder kroner til aksjesparekontoer. Samtidig er fremdeles nesten 60 milliarder kroner som står utenfor denne ordningen. Hvis alle disse pengene blir flyttet til aksjesparekonto innen skattefritaksfristen går ut, ved utgangen av 2019, vil eierne spare nesten 20 milliarder kroner i skatt.

Vil du betale mer skatt enn nødvendig? Flytt sparingen din til aksjesparekonto nå!

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.