Annonsørinnhold

VG:

AP:

BT:

Aftenbladet:

FVN:

Adressa:

E24: ?utm_source=e24&utm_medium=native&utm_campaign=n_else_kontormolle

– Jeg er opptatt av å ha en god jobbhelse, men det har blitt vanskeligere å holde seg i bevegelse på hjemmekontor. Dette er et kjempegodt tiltak, og jeg hører flere som sier at fysisk aktivitet kan gjøre deg mer konsentrert, sier Else.


– Overraskende enkel

Nygaard er aktiv utenfor jobben og går turer både morgen og kveld. Målet er minst 10.000 skritt hver dag, men hun legger ikke skjul på at hun ofte går lengre enn det.

– Jeg har som mål å gå ti mil i uka, og det har jeg gjort i syv år nå. Det er viktig å bevege seg og komme seg ut. Selv om jeg synes det er litt vanskeligere på hjemmekontor og i vinterhalvåret.

I huset på Kolbotn har Nygaard en liten kontorkrok ved kjøkkenet. Her har hun plassert den nye gåmøllen under hev-senk-skrivebordet.

– Den var overraskende enkel å sette sammen og ta i bruk. Og så styrer jeg den bare med denne her, sier hun og viser frem den lille fjernkontrollen hun har rundt armen.

Finn utstyret du trenger for et aktivt kontor her.

Interior design, Living room, Home, Floor, Couch, Comfort, Flooring, Lighting
Human leg, Houseplant, Flowerpot, Shoe
Interior design, Shelving, Houseplant, Shelf
Interior design, Bookcase, Grey, Shelving, Shelf, Home, Room, Wood, Lighting
Electric blue, Nail, Wrist, Finger

12.000 skritt før lunsj

Etter en uke hadde 55-åringen gått imponerende 220.000 skritt og en distanse på totalt 15 mil.

– Jeg må jo si at dette har fungert veldig bra, og mye bedre enn jeg hadde trodd. Jeg bruker gåmølla store deler av dagen, både mens jeg jobber og er i videomøter.

Denne arbeidsdagen viser smartklokken på armen 12.000 skritt allerede før lunsj.

Watch accessory, Technology, Metal, Wrist, Finger

I don't need sponsors,
I surf better when I'm broke anyway.

Dave Parmenter Surfer

– Jeg har nok gått enda litt mer nå som jeg har gåmølla enn det jeg gjør til vanlig, sier Else, og legger til:

– I dag har jeg faktisk ikke vært utenfor døra engang. Jeg har bare gått her inne. I morges stod jeg opp tidlig og gikk før jobb, og deretter har jeg gått mens jeg arbeidet helt frem til lunsj. Jeg starter ofte dagen med en gåtur med podkast på øret for å oppdatere meg litt, men i dag var det så glatt ute. Da er det perfekt å kunne bruke gåmølla.

Hun forteller at flere av turene utendørs nå er flyttet inn. Fordelen er at hun slipper å gå ute på de mørke og kaldeste dagene.

– Til vanlig går jeg lange turer om ettermiddagen, men nå går jeg så mye på dagtid at jeg plutselig har mer fritid til andre ting etter arbeidstid. Det er uvant, men ganske deilig. 

Nygaard forteller at hun er positivt overrasket over effekten kontormølla har på jobbhelsen.

Vi sitter mye statisk på jobb, og særlig på hjemmekontor hvor enda mer skjer foran skjermen. Her går jeg ikke til kaffemaskinen, i møter, eller til og fra jobb slik jeg vanligvis ville gjort. Så denne mølla er helt super for å få inn litt mer bevegelse i arbeidshverdagen. For alle de som sitter mye stille i jobben, er dette et kjempebra tiltak.

Hun understreker at kontormølla ikke bare er for hjemmekontoret. 

– Jeg kunne helt klart brukt den på kontoret også. Den lager ikke noe særlig lyd og ville ikke forstyrret de andre på kontoret. 

Flere fordeler

I en undersøkelse gjennomført av Infact for Schibsted Partnerstudio, svarer nesten halvparten at de føler de bør bevege seg mer i arbeidshverdagen. Hele 56 prosent av de spurte svarer at de blir sliten i hodet eller stiv i kroppen av å sitte mye på jobb.

I den samme undersøkelsen svarer over 80 prosent at de beveger seg en time eller mindre i løpet av en dag med hjemmekontor.  

Enkle grep for å holde deg i form når du jobber hjemmefra.


– Det er ikke overraskende tall for oss. Vi nordmenn har ganske stillesittende arbeidshverdager fra før. Nå som flere sitter på hjemmekontor er det mindre plass å bevege seg på og du kommer deg sjeldnere ut. Selv en kort gåtur i lunsjen er det mange som opplever at de ikke får tatt seg tid til, sier Linda Cedell, prosjektselger i AJ Produkter.

Cedell er tydelig på at en gåmølle har fordeler mange kan ha behov for i arbeidshverdagen.

I undersøkelsen kommer det frem at hver femte av de spurte helst ville ha testet en gåmølle for å holde seg mer bevegelse mens de jobber.


Populært valg

– Årsaken til populariteten er helt klart kombinasjonen av å kunne bevege samtidig som du arbeider. Det er en kjempebra løsning som vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på, sier hun og utdyper:

– Du kommer deg opp av stolen og får gått litt. Da stivner ikke kroppen i den samme posisjonen og du får god sirkulasjon i beina og overkroppen, samtidig som du bruker kjernemuskulaturen. Du må jobbe litt mer for å holde deg oppe, men til gjengjeld siger du ikke sammen slik du ofte gjør på en stol.

Vil du bevege seg mer mens du jobber?
Her er AJ Produkters bestselgere:

Parallel, Rectangle, Technology

Gåmølle

Personal computer hardware, Laptop accessory, Input device, Sports equipment, Grey, Peripheral

Balanseball

Bicycle part

Kontorsykkel

Cedell er tidligere aktiv danser og utdannet personlig trener.

– Jeg har trent mye opp gjennom årene, og vet hvor viktig det er å bevege seg. Jeg ble positivt overrasket over mølla da jeg først prøvde den.

Fra kundene får de også høre at gåmølla bidrar til å lette litt på tidsklemma.

– Det er flere som sier at de sitter igjen med en god følelse når de beveger seg mens de jobber. Det er noe med denne tidsklemma og at mange ikke har tid eller overskudd til å trene før eller etter jobb. Gåmølla er populær fordi den gir litt bedre samvittighet og ikke minst mer energi på dagtid, sier prosjektselgeren.

Hun peker på at det er viktig for en bedrift å ha ansatte med frisk kropp og sinn. Stadig flere virksomheter kjøper inn et antall møller som kan rullere blant de ansatte.

– Det er en rimelig investering for å holde de ansatte i aktivitet, sier Cedell.

Vil du bevege seg mer mens du jobber?
Her er AJ Produkters bestselgere:

– På mange arbeidsplasser får man ofte tildelt en kontorstol, og flere vet ikke at det finnes ulike typer stoler tilpasset ditt bruk og dine behov. Gjør litt research og be om en stol som er mer riktig for deg, sier Per Gustafsson. Foto: AJ Produkter

AJ PRODUKTER

AJ Produkter er ledende leverandør og et fullserviceforetak som designer, selger og leverer innredning til kontor, lager og industri, samt til skole og barnehage. I over 40 år har selskapet levert møbler og produkter til bedrifter, skoler og idrettsanlegg. 1975: Anders Johansson etablerer AJ Produkter. 1982: Det første datterselskapet åpnes i Norge. 1989: AJ Produkter vises for første gang i sportssammenheng. Reklame på ismaskinen på ishockey-VM fungerer bra, og siden har AJ-logoen blitt sett på dommernes jerseys og på sportsarenaer over hele verden. 90-tallet: AJ tar i bruk produksjonsanlegg i Polen og Slovakia. Kundekatalogen var AJs primære kommunikasjonskanal før selskapet på 2000-tallet lanserte sin egen nettbutikk. 2012: AJ flytter til nytt hovedkontor i Halmstad. Totalt 33 000 m2 huser hovedkontor, lager og utstillingslokaler. 2015: AJ Produkter feirer 40 år med innredning for kontorer, skoler, lager og industri. I dag er AJ-konsernet representert i 19 europeiske land med 26 selskaper og har over 800 ansatte. Selskapet håndterer ca 25.000 artikler i vareregisteret, og i 2017 ble mer enn 700 000 ordrer levert fra AJ Produkters sentrale lager i Halmstad.

Bestill AJ-katalogen gratis her!

Tips:
– På mange arbeidsplasser får man ofte tildelt en kontorstol, og flere vet ikke at det finnes ulike typer stoler tilpasset ditt bruk og dine behov. Gjør litt research og be om en stol som er mer riktig for deg, sier Per Gustafsson. Foto: AJ Produkter

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for AJ Produkter

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)