Linkpulse Article Start

Forvalter: - Dette er en perfekt løsning for selskaper med for mye
penger på bankkonto

Så enkelt kan du oppleve noen av Europas fineste julebyer direkte fra Sola

Double-click to select video

Så enkelt opplever du noen av Europas fineste julebyer - direkte fra Solaprodusert av brand studio

Visste du at overskuddslikviditeten til selskapet ditt taper seg i verdi ved å stå på en bankkonto?

- I dag får bedrifter knapt rente på pengene de har stående på konto. Ved å plassere pengene i et høyrentefond er sannsynligheten høy for at du får betydelig bedre rente enn i banken. Samtidig er risikoen relativt lav og skulle man få behov for pengene er de tilgjengelige i løpet av få dager, sier Stian Pedersen.

Han er investeringssjef i Kraft Finans. Et selskap som driver med formuesforvaltning, men som også forvalter Kraft Fondene. Fondssatsingen fikk 16. august 2019 sitt aller første høyrentefond, Kraft Høyrente.

Starten til fondet har gått over all forventning. Selv om fondet befinner seg i risikoklasse 2 (2 av 7), har det på i overkant av fem måneder levert en avkastning på 4,12 prosent per 1. februar. Siden oppstart er Kraft Høyrente, mål i avkastning, det beste norske høyrentefondet.

Den gode starten har blitt tatt godt imot av kundene. I snitt har det månedlig blitt investert cirka 100 millioner kroner i fondet. Allerede er forvaltningskapitalen på over én halv milliard kroner. 

- Store deler av investeringene i fondet har kommet fra selskaper med overskuddslikviditet. Dette er selskaper som har mye penger stående på konto, men som ikke har behov for dem i den daglige driften. Vi er veldig fornøyd med den avkastningen høyrentefondet har gitt dem, sier Pedersen.

- Kan du gi noen eksempler på kunder i Kraft Høyrente?

- Vi har et IT-selskap som har investert fem millioner kroner i Kraft Høyrente. Dette er et selskap som ikke hadde behov for pengene i den daglige driften, men som ønsket seg bedre avkastning enn de fikk gjennom bankkontoen. Vi har selskaper som har investert både høyere og mindre beløp enn dette, men fellesnevneren er at det er overskuddslikviditet og at de ønsker seg bedre avkastning, sier Pedersen. 

Trygghet, god avkastning og likviditet

Kraft Høyrente forvaltes av Øivind Thorstensen. Forvalteren har de siste måneden gjennomført mange møter med selskaper som har overskuddslikviditet stående på bankkonto. Det er som regel tre ønsker som går igjen;

Trygghet, god avkastning og likviditet. 

- Kraft Høyrente er et godt redskap for bedrifter som ønsker en bedre inntjening på overskuddslikviditeten. Dette er penger som det normalt sett ikke er behov for i den daglige driften. Det er dumt hvis disse pengene blir stående og forvitre på en bankkonto, sier Thorstensen. 

Avkastning Kraft Hyrente 1.png

Kraft Finans

 • Kraft Finans AS er et norsk verdipapirforetak som tilbyr formuesforvaltning til personer, selskap og stiftelser. 
 • Selskapet har kontorer i Tromsø,Trondheim, Ålesund, Oslo og Sandnes. 
 • Kraft Finans yter rådgivning og forvaltning av rundt 4 milliarder kroner og har over 1500 kunder. 

Forskjellen på aktiv og veldig aktiv

Det som skiller Thorstensens fra flere andre forvaltere er graden av aktivitet han legger i forvaltningen. I tillegg til selve porteføljeforvaltningen er han alltid på jakt etter å ta de andre mulighetene som finnes i markedet. 

- Enkelt forklart så handler det om kjøpe billig fra en part og selge dyrere til en annen. Dette gjør vi gjennom å ta posisjoner som de store aktørene mener er for små og som derfor ender opp med å bli oversett. I tillegg er vi veldig aktive i emisjonsmarkedet, sier Thorstensen.  

Avkastningen siden oppstart er på 4,12 prosent og cirka 1,5 prosent er relatert til den aktive forvaltningen beskrevet over. 

Han er beredt til å bruke alle verktøyene som finnes i verktøykassen for å sikre kundene en så god avkastning som mulig. 

- Vi skal fortsette å levere gode resultater, men for å lykkes med en høy grad av aktiv forvaltning så må vi ha et så stort handlingsrom og bruke alle redskaper som er tilgjengelig. For å sikre dette handlingsrommet, kan det bli aktuelt å stenge fondet når det når en viss størrelse, sier Thorstensen.

Risiko

Kraft Høyrente holder til i risikoklasse 2. Fondet har som mål å ha en portefølje som best mulig skal representere et tverrsnitt av norsk kjerneøkonomi. For å bevare den lave risikoklassen fondet befinner seg i tar Thorstensen flere forbehold. 

- Vi tar ikke valutarisiko eller selskaper der det er for mange uvisse og komplekse variabler. Vi investerer heller ikke i selskaper som har en «single asset» eller en kunde. Kraft Høyrente investerer heller ikke i sektorer som kan være utsatt for politisk usikkerhet, sier Thorstensen. 

- Hvorfor bør en investere i Kraft Høyrente?

Kraft Høyrente er et veldig godt alternativ til en sparekonto i banken. Hos oss får du god avkastning til relativt lav risiko, avslutter Thorstensen.

Ønsker du å investere i Kraft Høyrente? Klikk her!

Aleksejs Marenkovs

Kjeden som startet i Storbritannia har allerede 190 spisesteder i 25 land. For folk som ikke kjenner til konseptet, kan han fortelle at de serverer japansk-asiatisk, næringsrik mat. De fleste rettene inneholder nudler eller ris, men de lager også ferskpressede juicer og har egen frokostmeny. Bestselgeren på Gardermoen er ramen.

– Det er mest sannsynlig det folk savner på en flyplass, en god, varm suppe. Særlig nå om vinteren, sier Marenkovs.


HJEMMENE VÅRE BIDRAR TIL Å FORME OSS SOM MENNESKER

Image caption
Image caption

– Her har maten god kvalitet. Det er ofte vanskelig å finne god kvalitetsmat på flyplasser, sier Alex Marable om wagamama.

– Her får man kvalitetsmat

Marenkovs har mange års erfaring fra asiatisk-inspirerte restauranter og har tidligere drevet wagamama-restaurant i Storbritannia. Den største forskjellen med å nå være på en flyplass er tidspresset.

– Man vil jo alltid gi kundene den beste opplevelsen, men her må vi være veldig raske. De fleste gjestene våre har dårlig tid.

Alex Marable har landet på Gardermoen og tar lunsjen der.

– Jeg har vært her før, og wagamama har veldig god mat. Jeg har ikke testet de andre stedene på flyplassen, men her har maten god kvalitet. Det er ofte vanskelig å finne god kvalitetsmat på flyplasser, sier Alex Marable, mens hun bestiller.

Samson har mange faste kunder blant de reisende. Kanelbollene er spesielt populære, forteller Therese Mæhle-Svensen.

Jobbet flere år med pizzabunnen

Et spisested som har fått godt fotfeste på Gardermoen, er Oslo-bakeriet W.B. Samson. I 2013 åpnet bakeriet sin første filial på Gardermoen. Tidligere i år åpnet de sin tredje. Nå har de avdelinger både på avgang, utland og ved ankomst.

– Det er veldig populært. Vi er jo godt kjent for både bakverk og kaffe. Vi får malt vår egen hos kvalitetsbrenneriet Kaffa og bytter forskjellige smaker gjennom året, sier Therese Mæhle-Svensen, avdelingsleder på Samson ankomst.

På utland og ankomst-filialene får du Samsons pizza. Det har tatt flere år med perfeksjon å utvikle bunnen, sausen og toppingen. Resultatet er en bunn som langtidsmodnes før den stekes i steinovn for sprø konsistens og masse smak.

Foto: Samson

Populære kanelboller

W.B. Samson er Oslos eldste, eksisterende bakeri og feirer 125 år i år. Bakeverkene lages på deres hovedbakeri på Frogner og kjøres opp til Gardermoen to ganger daglig. Skinke og ost til baguetter skjæres og smøres på stedet slik at det alltid er timesferskt.

I tillegg til baguetter finnes sandwicher, salater og hele brød. I disken ligger også en rekke søte fristelser, deriblant kanelbollene som tidligere er kåret til Oslos beste.

– Noen har hørt om kanelbollene, men for mange holder det at de har smakt dem og kommer tilbake etter det. Vi har mange stamkunder, både forretningsreisende og nordmenn som bor i utlandet. Noen har kjøpt med seg til familie i utlandet, forteller Mæhle-Svensen.

Image caption

Laura og Javier syntes juicen fra Joe & The Juice var veldig god.

Julian Risvik Paulsen, i midten, Dennis Nordanger og Oktay Tuncar (t.h.) presser fersk juice mens du venter hos Joe & The Juice.

Mange som trenger noe raskt

Det danske konseptet Joe & The Juice er godt etablert i Oslo-området, men det var først i 2018 at de åpnet avdeling på Gardermoen.

– Juicen var veldig god, sier Laura (12) fra Granada i Spania.

Broren Javier (9) er enig. De har bestilt Pick me up-juice med jordbær, banan og eple og en sandwich fra Joe & the Juice. Nå skal de videre på ferie i Norge.

På Joe & The Juice presses fersk juice etter ønske mens du ser på, men det går også mye i kaffe.

– Det er mange som er kjapt innom oss og skal ha noe for komme i gang med dagen før de skal rekke et fly eller et tog, forteller Julian Risvik Paulsen, avdelingsleder for Joe & The Juice Gardermoen.

De merker godt tidspresset. For mange av kundene er det viktig at de får maten raskt, men de har også kunder som kommer for å hente reisende.

– Noen har kommet og fortalt at de vil overraske den de venter på, og spurt om tips til hvilken juice de skal kjøpe, sier han.

Ebi katsu, som er friterte reker, på wagamama. Foto: wagamama.

Her er vår guide til spisestedene i ankomsthallen på Oslo lufthavn:


Når du vil ha et varmt måltid:

 • wagamama
  Ligger i det nye food court-området i ankomsthallen på Gardermoen. Her får du servert asiatisk mat som nudler, ramen og curry. De har også friske juicer, barnemeny og en egen frokostmeny som serveres på formiddagen.
 • Peppes Pizza
  Denne norske pizza-kjeden har holdt stand siden oppstart i 1970, og ikke uten grunn. Her får du amerikanske pizzaer med en rekke ulike smaker. I tillegg får man retter som salat, hamburger og pasta. 221
 • Burger King
  En av verdens største restaurantkjeder byr på burgere, salater, baguetter, wraps og masse tilbehør. Det perfekte stedet å raskt fylle opp små og store mager, og snu dalende blodsukker.
 • Du får også pizza på Samson.

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

© Copyright Brand Studio

Annonsørinnhold