Annonsørinnhold

Disse eksklusive hyttene er bygget takket være lån fra «mannen i gata»

Hytter er i vinden, og hyttemarkedet gløder. I dette markedet har MG Eiendomsutvikling AS spesialisert seg på høykvalitetshytter i Geilos flotte høyfjellsnatur. Med fleksibel crowdfunding har MG raskt bygget seg store.

CROWDFUNDING: MG Eiendomsutvikling bygger eksklusive hytter på Geilo. FOTO: MG Eiendomsutvikling AS

Produsert i samarbeid med Monner

– Vi er ikke størst på Geilo, men på tre år har vi triplet omsetningen. Og det er mye takket være crowdfunding og Monner Crowd, sier Stein Martin Gaarder, eier og daglig leder i MG Eiendomsutvikling AS. 

Finansiering av prosjekter er en av de absolutt største utfordringene innen bygg og anlegg. Uavhengig av om virksomheten satser på bolig eller fritidseiendom.

Bankene stiller høye krav

Fra de tradisjonelle bankenes side stilles det høye egenkapitalkrav, og ofte også krav om en grad av forhåndssalg. Spesielt for nyetablerte virksomheter byr dette på problemer. Noe det også gjorde for MG Eiendomsutvikling AS. 

– Vi hadde lenge et ønske om ekspansjon og å kunne ha flere prosjekter gående parallelt. Da vi ble kjent med mulighetene som ligger i crowdfunding, åpnet døra seg virkelig for dette ønsket. De siste årene har vi bygget 12 hytter, hvorav nesten halvparten er fullfinansierte gjennom Monner Crowds crowdfunding. Nå har vi tre hytter under bygging på Solhovda og Sørhallie, og fire ligger i planlegging for neste år, sier Gaarder.

Les mer: Utforsk eiendomslån som du kan investere i

Stein Martin Gaarder, eier og daglig leder i MG Eiendomsutvikling AS. Foto: Privat

– Vi hadde lenge et ønske om ekspansjon og å kunne ha flere prosjekter gående parallelt. Da vi ble kjent med mulighetene som lå i crowdfunding, åpnet døra seg virkelig for dette ønsket. De siste årene har vi bygget 12 hytter, hvorav nesten halvparten er fullfinansierte gjennom Monner Crowds crowdfunding. Nå har vi tre hytter under bygging på Solhovda og Sørhallie, og fire ligger i planlegging for neste år, sier Stein Martin Gaarder.

Stein Martin Gaarder, eier og daglig leder i MG Eiendomsutvikling AS. Foto: Privat

Fakta: Monner Crowd

En digital plattform som setter bedrifter i kontakt med investorer.

VIS MER

Solide vurderinger

Når en bedrift søker lån hos Monner, blir det foretatt en grundig vurdering. For å kvalifisere til Monner Crowds eiendomslån må virksomheten vise at de kan betjene rentekostnaden i byggeperioden og ha et sunt kostnadsnivå i byggeperioden. 

– Jeg tror vi har en mer standardisert modell enn for eksempel en lokal sparebank, og at det derfor kan oppleves som mindre «tilfeldig» når vi innvilger et lån. I tillegg er vi opptatt av å se på helheten i prosjektet. Vi vurderer for eksempel både på byggekostnader og antatt markedspris, satt av en ekstern takstmann eller eiendomsmegler, sier kommersiell leder i Monner Crowd, Marius Dybdahl. 

Marius Dybdahl, kommersiell leder i Monner Crowd. Foto: Monner

Bli investor i dag: Se aktive eiendomslån her


Monner Crowd gir handlingsrom

Etter fem vellykkede år i hyttebransjen på Geilo har MG Eiendomsutvikling AS opparbeidet seg både verdifull erfaring og tillit i markedet. Grunneierne vet at bedriften har evnen til å ta raske avgjørelser, og den kresne hyttekjøperen vet at produktet er solid. Kvaliteter som Gaarder og kollega Terje Hugo Vanay har ervervet, godt hjulpet av Monner Crowds crowdfunding.

– Vi planlegger å fortsette å finansiere våre prosjekter gjennom Monner Crowd. Lånesøknadene behandles raskt og profesjonelt, og dette gir oss muligheten til å agere. Vi opplever at lånene raskt fylles opp av interesserte investorer. Monner Crowds crowdfunding er rett og slett en enklere og mer fleksibel måte å få finansiering på, sier Gaarder.


Interessert? Sjekk om din bedrift kvalifiserer for eiendomslån her

Fakta: MG Eiendomsutvikling AS

Etablert av Stein Martin Gaarder og Terje Hugo Vanay i 2015.

VIS MER

Til toppen

Produsert i samarbeid med Monner

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)